Селекционерът Петев: Имаме шанс за класиране на Евро 2016


Селекционерът Петев: Имаме шанс за класиране на Евро 2016
Снимка: БГНЕС

1968 0

Новият селекционер на България Ивайло Петев даде пресконференция, след като беше одобрен единодушно за наследник на Любослав Пенев начело на националния отбор. Той беше представен от Борислав Михайлов.

Бившият шампион с Лудогорец благодари за гласуваното доверие и беше категоричен, че е огромна чест да бъде начело на представителния ни тим.

"Искам да благодаря на президента на БФС Борислав Михайлов и на членовете на Изпълкома за техния избор. За мен е голяма чест да бъда национален селекционер на нашата родина.

Предизвикателството е голямо и смятам, че съм избрал най-доброто. Хвърлям се в дълбоката вода, казано на футболен език. Както аз, така и моят екип, ще направим всичко възможно да направим максимума от точки, които ни предстоят в тая квалификация".

Петев определи и най-големите цели и предизвикателства пред него и щаба, с който ще работи.

Да изградим наш стил, който да радва всички привърженици на футбола и в най-близко бъдеще да участваме и ние на голям форум".

Що се отнася до играчите, на които ще разчита, Петев заложи на доказаната фраза, че само футболистите в най-добра форма ще играят с фланелката на България. 

"Тези играчи, които са в момента в най-добро състояние, те ще играят в квалификациите. Така че всеки един може да бъде част от националния отбор. Определяща ще бъде моментната форма за това кой ще повикам. Това е дълг към държавата и който дойде трябва да дава не 100%, а повече за доброто на отбора". 

Работилият до преди месец в Кипър специалист беше категоричен, че за него първото място винаги е било основна цел, като вярва, че "лъвовете" все още имат шансове да се класират на Евро 2016 във Франция.

Винаги за мен целта е била първо място. Имаме още шанс, ще гледаме мач за мач и трябва да извлечем във всеки мач максимума. Ще направим всичко възможно да анализираме отбора на Италия, случайно им гледах последния мач в Хърватска и имам наблюдение върху техния отбор", сподели още новият селекционер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички