Режат парите за повиквателни в националния


Режат парите за повиквателни в националния
Снимка: Иван Йочев

1598 0

Екстрите в националния футболен тим изчезват паралелно с неуспехите на терена, като на дневен ред е отпадането на повиквателните за играчите и щаба, съобщава вестник "Труд".

След демократичните промени футболисти и треньори получаваха по регламент по 1500 евро за всеки мач на „трикольорите" плюс по 50 евро или долара дневни, ако двубоят е в чужбина. Останалите от техническия и медицинския щаб бяха на процент - 50 или 30. Впоследствие, след дълга серия отсъствие от финали на големи първенства, ставката падна на 1000 евро, а напоследък и на 600. Сега за първия си мач за годината „трикольорите" очакват да им се съобщи за изпаряване на екстрата „повиквателна".

Окончателно решение не е обявено официално и се очаква играчите да пледират за запазване на статуквото. За контролата с Румъния на 7 февруари в Анталия обаче ще отсъстват лидерите на отбора и свиването на разходите от БФС може да мине без отпор. Прогнозите са, че новият селекционер Ивайло Петев може само да отвоюва „висящо положение" по казуса - обещание от централата, че при победа или равен с Италия на 28 март повиквателните ще се върнат на мода.

За двубоя с Румъния националите ще потънат в лукса на „Мардан Палас", най-шикозния и голям хотел в Анталия. Отборът се събира във вторник за мача, който ще се играе в събота от 19 часа на печалния за нас 8-хиляден стадион в спортния комплекс на бижуто. Там България направи скандално реми с Естония (2:2) на 9 февруари 2011 г., но срещата бе анулирана от ФИФА заради манипулация от азиатски букмейкъри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички