Реферка №1 у нас: Не са ме псували и не са ми посягали


Реферка №1 у нас: Не са ме псували и не са ми посягали

2016 0

"Не са ме псували на терена, нито са ми посягали, за което благодаря на футболистите." Признанието пред "България Днес" направи топреферката ни Анелия Синабова, която вчера бе определена за трета поредна година за №1 у нас.

На въпрос: "Как се справя една жена при напрегната обстановка на терена, където се случва да има и удари, и псувни", Синабова бе категорична: "За щастие нямам нито посягане, нито съм чувала груби думи към мен. Футболистите винаги са ме уважавали, за което им благодаря. Може да съм взимала грешни решения, но те са успявали да се въздържат и продължат срещата."

Заради кариерата си варненската арбитърка признава, че е жертвала личния си живот.

"Имам момченце на пет години и искам да му посветя повече време. За една жена да отсъства от вкъщи в събота и неделя не е никак лесно. Затова се и задомих по-късно, по-късно родих дете. Но пък направих добра кариера", признава призьорката, която спря със съдийската си кариера.

Обяснението й какво е необходимо на жените футболни съдии е: "Футболът вече се промени, той стана доста силов. Значи една жена трябва да бъде много добре подготвена и физически, трябва да има два пъти повече умения от мъжа, за да бъде забелязана и да й се гласува доверие, да е оценена. Когато си направиш име, става много лесно. Затова трябва да внимаваш още в началото какво ще си създадеш. Когато футболистите знаят, че си безкомпромисен и няма да допуснеш грешки в решенията си, вече става лесно - те те опознават", завършва Синабова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички