Първо в Sportline: Камата пак обува бутоните заради дете


Първо в Sportline: Камата пак обува бутоните заради дете
Снимка: БГНЕС

2677 0

Голямата звезда на българския футбол Христо Стоичков доказа за пореден път, че макар и чепат характер, той притежава много добро сърце и обича страната си. Футболният коментатор на "Унивижън депортес" отново ще обуе бутоните, като ще го направи с благотворителна цел.

Камата ще лети от Маями до банатското градче Стар Бешенов, за да се завърне на първия и единствен досега стадион на негово име "Христо Стоичков Арена".

Легендата ще направи това, за да помогне на 4-годишната Касандра Ротариу, която е изоставена от майка си и е осиновена от бившия футболист Йосиф Ротариу. Стоичков ще покаже какво може на терена на 15 август, когато е празникът на местната църква. За благотворителния мач са поканени и други легенди от България като Петър Михтарски и Бончо Генчев.

"Христо ще играе отново на 15 август на стадиона, който носи неговото име в рамките на благотворителната кампания за Касандра. Благодарим му, че идва от САЩ, за да играе за нея. На 15 август е празникът на нашата църква", разкри кметът на града Георги Наков.

Както е известно, през 2013 година, когато бе открит стадионът, кръстен на него, Стоичков игра мач с легендарни футболисти от близкото минало. Освен това легендарната осмица бе удостоен и със званието "почетен гражданин на Стар Бешенов".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички