Първи медал за България от Европейското по бокс


Първи медал за България от Европейското по бокс

1006 0

Севда Асенова донесе първия медал за България на 10-ото европейско първенство по бокс за жени, което се провежда в столичната зала "София".

31-годишната Асенова си осигури най-малко бронзовото отличие след днешната си победа на четвъртфиналите в категория до 48 кг над състезателката на Уелс Линси Холдауей.

Българката игра доста по-освободено от първата си среща, в която елиминира действащата европейска шампионка Стелуца Дуцъ от Румъния. Тя наложи превъзходството си още в първия рунд с точни удари, игра от дистанция и премерени контри. До края на срещата Асенова не свали темпото и бе по-активната на ринга. След последния гонг съдиите също бяха единодушни в решението си - 3:0 (40:36, 39:37, 39:37) в полза на Асенова, информира БНТ.

"Познавах съперничката, тя е добър темповик, преди играеше на 51 кг. Вече съм по-спокойна с достигането до полуфинала, но ще се боря до последно за титлата", коментира Асенова.

Българката ще търси класиране за финала срещу рускинята Екатерина Пинигина, която победи с 3:0 Деми-Джейд Рестан от Англия. Севда е двукратна европейска вицешампионка и още преди старта на турнира се закани, че е време да стигне до златото.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички