Ботев Пловдив обърна Локомотив София за първи успех през последния месец и последните 10 години (ВИДЕО)


Ботев Пловдив обърна Локомотив София за първи успех през последния месец и последните 10 години (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

3530 0

Ботев Пловдив спечели визитата си от 35-тия кръг на Локомотив София с 2:1 след обрат в “Надежда”. Всичко започна с попадение от дузпа на Антонио Вутов след 34 минути игра, но “канарчетата” успяха бързо да се върнат в двубоя и изравниха чрез Минков пет минути по-късно. 

Крайният резултат оформи Траоре в 50-тата минута след асистенция на другия голмайстор за пловдивчани тази вечер. Трябва да се отбележи, че главният арбитър на двубоя Валентин Железов отсъди втора дузпа за "железничарите" в последната минута, но след преглед на повторение бе отменена. 

В рамките на последните 15 минути пък Карлуш Франса успя да си изкара 2 жълти картона и приключи с Първа лига поне за тази кампания. "Железничарите" остават девети с преднина от 6 точки пред последния в групата - Ботев. 

"Канарчетата" обаче успяха да сложат край на две свои негативни серии -  първата е липсата на победа в последните си 5 двубоя (4 загуби и равенство) през последния месец, както и постигнат първи шампионатен успех в "Надежда" в рамките на последните 10 години.

Първо полувреме

Срещата започна динамично, но и частично може да се говори за разпокъсване. Причината е, че между общо седемте удара посока на двете врати (4 от "железничарите") се стигна и до толкова нарушения, които бяха маркирани от главния арбитър Валентин Железов.

В 33-тата минута чудесна комбинация между Вутов и Костов завърши с шпагат на Минков в краката на бившия таран на ЦСКА и Левски. Моментално бе отсъдено нарушение, което означаваше, че това е дузпа.

ГОЛ! Антонио Вутов безпогрешно се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Той залъга Аргилашки и стреля в левия ъгъл, докато стражът избра десния. 1:0!

ГОЛ! Първата по-опасна ситуация за "канарчетата", докато изостават, се превърна в попадение. Тя бе дело на сгрешилия по-рано Минков след страхотно извеждащо подаване на Херман, който успя да усвои по най-добър начин положението и матира Гайе в 39-тата минута! 1:1!

Второ полувреме

ГОЛ! Гостите от Пловдив достигнаха до абсолютен обрат в 50-тата минута, след като Траоре бе изведен от сериозна дистанция. Таранът с ирландско гражданство задмина съперниковата отбрана и под ъгъл не остави шансове на Гайе с мощен удар! 1:2!

В 75-тата минута Милошев стреля от движение, но Аргилашки успя да се справи и "канарчетата" запазиха преднината си!

По време на последните 60 секунди от двубоя се стигна до втора дузпа за домакините, след като топката бе изстреляна директно в ръката на Ситев. Железов първоначално моментално отсъди наказателен удар, но след преглед на повторение бе отменена.

Карлуш Франса си изкара два жълти картона в последния четвърт час и приключи с Първа лига за настоящия сезон.

Стартови състави

Локомотив София: 1. Бубакар Гайе, 33. Алан Диас, 12. Бруно Франко, 5. Дейвид Малембана, 26. Красимир Милошев – К, 44. Божидар Кацаров, 39. Антонио Вутов, 89. Матеус Дуарте, 29. Станислав Костов, 13. Селсо Рапосо, 11. Карлос Франса 

Ботев Пловдив: 1. Георги Аргилашки, 2. Рой Херман, 4. Виктор Генев – К, 5. Красиан Колев, 7. Лъчезар Балтанов, 15. Джеймс Етоо, 17. Николай Минков, 19. Абдулайе Траоре, 20. Антонио Калдерон, 25. Станислав Работов, 30. Димитър Папазов

Преди мача

“Железничарите” се намират на третото място в групата с актив от 42 точки и са на цели 13 зад седмия Славия. По този начин те могат да се борят до края на първенството единствено за честта си, тъй като и осмата позиция в крайното подреждане е непосилна за тях -  Арда е с 10 пункта преднина.

Ботев Пловдив е в подобна ситуация, тъй като ще завърши на дъното в съответната група, но е спокоен, защото не може да отпадне от Първа лига. Днешният съперник разполага с цели 9 точки аванс пред "канарчетата", докато наскоро те спечелиха на "Колежа" и предизвикаха сериозно сътресение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички