Прецедент: Прокуратурата обвини четирима в черно тото


Прецедент: Прокуратурата обвини четирима в черно тото

1475 0

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу четирима души, уличени в участие в черно тото в българския футбол. Това са хората, набедени, че са опитали да повлияят на дадени играчи от юношеския ни национален отбор да действат симулативно в мачовете на отбора ни до 19 г. от европейското в Унгария миналото лято.

Става въпрос за Даниел Гяуров и Григор Григоров, както и за още двама, чиито имена са Спартак и Марио, съобщава "Меридиан мач". На друг замесен в скандала - юношата на "Левски" Стивън Петков, вече му бяха спрени правата, докато тече разследването.

Този случай е прецедент за България в борбата с черното тото. За първи път има обвиняеми, които ги чакат тежки наказания. Вариантите са сериозна парична глоба и дори затвор. Тепърва ще има развитие по случая, но от прокуратурата се заканиха да има сурови санкции.

Гяуров е юноша на ЦСКА, а за последно бе вратар на Видима-Раковски. Неговият приятел Григор Григоров пък е бил част от Локомотив (София). Двете момчета са били в колата заедно със Спартак, за когото се знае, че е около 40-годишен, а четвъртият обвинен - Марио, е от Перник. За последният е сигурно, че през последните години е бил в долните дивизии на Австрия.

Спартак и Марио са в основата на цялата схема, която е целяла юношеските национали да допускат много голове в първенството на Европа. Двамата са стари познайници на органите на реда и изпечени играчи в подобни ситуации.

Четиримата обвинени - след консултация със своите адвокати, отказаха всякакъв коментар при напускането на сградата на Главна дирекция "Криминална полиция".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички