Потвърдено: Локомотив София се подсили с гамбиец


Потвърдено: Локомотив София се подсили с гамбиец
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1083 0

Локомотив София ще започне подготовката си в сряда с ново чуждестранно попълнение. Това е гамбийският вратар Бубакар Гай, който е роден в Германия, но има 13 мача за Гамбия, съобщава "Тема Спорт".

Той има немски паспорт, което също ще улесни процесите в "Надежда", а като юноша стартира от местния Арминия и постепенно достига до първия състав. После преминава във Ватеншайд, дубъла на Щутгарт, Кобленц и последно Рьодингхаузен. Гай ще се конкурира за титулярно място с Александър Любенов.

До трансфера се стига, след като доскорошният резервен страж на "железничарите" - Дамян Дамянов, избра да продължи кариерата си в Дунав Русе.

Любопитен факт е, че 24-годишният нов страж е участник от последното издание на Купата на Африка, където с изявите си на вратата помогна за историческото класиране на Гамбия до четвъртфиналите, където тимът отпадна от Камерун. Пред вратаря в отбраната личеше името на защитника на Левски - Сонко Сундберг.

Бубакар Гай ще бъде представен утре като ново попълнение преди старта на зимната подготовка. Първата тренировка е насрочена за 11:00 часа в "Надежда".

Вижте каква елитна контрола си осигури Локомотив София!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички