Почва дело за черно тото срещу шеф и треньори от "А" група


Почва дело за черно тото срещу шеф и треньори от "А" група

1623 0

Ръководството на разпадналия се Любимец и треньорите му са с обвинения и се очаква в най-скоро време обвинителният акт да бъде внесен в спецсъда по първото у нас дело за организиране на престъпна група с цел манипулиране на резултати.

Експерти в залаганията смятат, че печалбата от уговорените мачове е надхвърлила 1 милион лева. Основно залозите са били правени в Англия и Азия към букмей-кърските къщи „Моли Бет", Си Би О, Ай Би Си. На върха на пирамидата е заподозрян, че е стоял президентът Атанас Сталев.

За шофьора му Павел Костадинов се смята, че е правел залозите, а треньорът Красимир Мечев, бивш съпруг на фолкпевицата Малина, и помощникът му Анатоли Тонов, казвали на играчите какво да правят. Първоначално клубът започва ударно, като още в първия си двубой побеждава Лудогорец. Следват още няколко победи и рязък обрат в резултатите. Често на самите играчи, на които им се бавели по 2-3 заплати, им се казвало: „Играйте сега така и после ще има пари." Футболистите били млади и лесно се подавали на манипулация, пише "Меридиан мач", позовавайки се на "Телеграф".

В началото делото се водело срещу Любимец и друг известен пловдивски клуб със сериозно лоби, който е бил шампион на България. Двамата футболни президенти са добри приятели. Схемата на пловдивския клуб била малко по-различна. Отборът участвал в приятелски мачове в Марбея, където водел подготовката си. Обикновено играчите падали във всички срещи, но се залагало на допуснати голове. „Първото полувреме може да губят 4:0, при което коефициентите за недопускане на голове се вдигат. Второто полувреме обаче играчите се стягат, мачът свършва с резултата от първото полувреме, но някои вече е заложил на голям коефициент за недопускане на повече голове през второто", разказаха запознати.

Бившият вече собственик на пловдивския отбор обаче бил хазартна личност и често профуквал печалбите по казината. Голмайсторът на отбора също участвал в уговорени мачове. Залозите не правел лично, а чрез брат си, който е айти специалист.

В момента материалите по общото дело, което е 8-9 тома, са отделени и на съд ще отидат само участниците в схемата от Любимец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички