Платини открива базата на националите


Платини открива базата на националите
Снимка: Getty Images/Guliver

1654 0

Строежът на новата база на националните отбори върви с пълна сила, информира вестник "България Днес". Комплексът на територията на резиденция "Бояна" ще е готов най-късно през месец май догодина, разкриха от БФС.

Базата ще бъде открита лично от президента на УЕФА Мишел Платини след края на европейското първенство за юноши до 17 години, което ще се проведе следващата пролет в България. Необходимите за проекта около 15 милиона лева са осигурени от европейската централа още преди 5 години, но заради административни пречки началото на строежа бе сериозно забавено.

България бе една от последните страни без база за националните отбори по програмата на УЕФА "Хеттрик". Извън осигурените средства от европейската централа БФС е налял около 1 млн. лева за проекти, плащане на ДДС върху земята и различни административни такси.

Базата на националите ще се простира на 61 дка в полите на Витоша. Футболните терени ще са три, като два от тях ще бъдат с естествена трева. Всички игрища ще са с осветление, а в комплекса ще има тенис кортове и детски площадки.Идеята е той да бъде отворен за всички, като приоритет ще бъдат майките, които ще могат да разхождат децата си в новоизградения парк. В базата ще има общежитие за минимум 50 души, което ще се използва от националните отбори. В комплекса ще има още рехабилитационен и СПА център, както и многофункционална спортна зала. Мястото ще бъде изцяло облагородено и вместо храсталаци там ще има красива градинка.

Заедно с националите в Бояна се мести и цялата администрация на БФС. Чиновниците ще напуснат сградата на "Иван Асен", която е в трагично състояние.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички