Пламен Марков: Възможно е да направим равен с Италия


Пламен Марков: Възможно е да направим равен с Италия

1088 0

Бившият национален селекционер Пламен Марков сподели, че България няма много големи шансове за класиране на Европейското първенство. Пред "Меридиан мач" той коментира и предстоящото домакинство на Италия, като заяви, че двубоят ще бъде труден, но България може да стигне до равенство.

"Ясно е кой е фаворит в мача България - Италия. За нас няма друга алтернатива, освен да се опитаме да победим. Даже и това да се случи, на практика сме без шансове за класиране на европейското. Всеки отбор е длъжен и трябва да си повярва, когато излиза на терена, дори и срещу противник като Италия."

"Ние обаче сме с нов треньор, а в такава ситуация винаги играчите дават най-доброто от себе, си за да се докажат пред него. Другото, на което бихме могли да разчитаме, е Италия да не подходи най-сериозно към този мач и да се възползваме от евентуалното им високомерие."

"Не следя перманентно изявите на „Скуадра адзура“ и не бих могъл да откроя някакви техни слабости, които да ни позволят да постигнем по-добър резултат. Това е работа на треньорския ни щаб и съм сигурен, че той ще си я свърши добре."

"Не вярвам включването в състава на Италия на аржентинеца Васкес от Палермо и на бразилеца Едер от Сампдория да доведат до някаква промяна на стила им на игра. Те са натурализирани, но са израснали на Апенините и на практика по нищо не се различават от останалите си съотборници - като мислене, манталитет, както и тактически. Освен това, южноамериканският футбол много повече се доближава до италианския, отколкото до английския."

"Както вече казах, практически сме загубили шансове за класиране на европейското първенство догодина, но сме длъжни докато има вероятност на теория, да ги преследваме. Стадионът няма да бъде пълен, но все пак ще дойдат доста хора - някои заради името на Италия, други за да видят официалния дебют на новия треньор на България. Пожелавам успех на момчетата."

"Ако трябва да прогнозирам, мисля, че напълно възможно и реално е да стигнем до равен.", завърши Пламен Марков.

Двубоят между България и Италия е тази събота от 21:45 на Национален стадион "Васил Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички