Пламен Марков скочи на ръководството на БФС


Пламен Марков скочи на ръководството на БФС

1094 0

Бившият селекционер на България Пламен Марков остро критикува шефовете на БФС.

"Настоящото ръководство е избрано на конгрес и по никакъв начин не оспорваме това ръководство да управлява футбола. По темата за бюджета - 50% от средствата идват от ФИФА и УЕФА, 30% от телевизионни права, 10% от спонсорство и едни 10% от хора от Изпълкома. Бюджетът се формира въпреки това ръководство. Разбирайте ме правилно. Възможно е тези пари да идват и заради това, че президентът е член на УЕФА. Този бюджет никак не е лесно да се събере, но нека се сравни с бюджета на един средно европейски клуб. Нека не фетишизираме тези цифри, а да даваме реални оценки", коментира Марков в "Актуално студио Дерби".

"Не виждам никаква стратегия за развитието на футбола вече 10 години. Трябва да я напишат хората, които управляват. Вие видяли ли сте за 10 години, след класирането в Португалия, нещо важно да е създадено? А ясна концепция? В ръководството има два приоритета - първият е смените на националните селекционери, вие изброихте 9. Но нали не ние избираме треньорите, а това ръководство. Сменят го под предтекста, че му липсва качества. Ами не го назначавайте тогава. Така се постига една цел - прехвърля се отговорността върху треньора и се намаляват напрежението. Другият приоритет е смяната на шефа на съдийската комисия. Десет години е достатъчен период да докажеш дали можеш, или не. Това ръководство доказа, че не е състоятелно. нещата, които са направени, са на парче", каза още Марков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички