Пирин наказа Локо (Сф) и тръгна с успех през пролетта в Първа лига


Пирин наказа Локо (Сф) и тръгна с успех през пролетта в Първа лига
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1053 0

Пирин (Благоевград) започна пролетния дял на сезон 2021/22 в Първа лига с победа, след като надви Локомотив (София) с 2:1 у дома. Христофор Хубчев в 7' и Петър Занев в 66' изведоха "орлетата" напред в резултата, а в 70' Октавио върна едно попадение за столичани.

Двубоят в Благоевград беше равностоен, като изходът от него беше решен от броя на грешките на двата тима. Пирин поведе рано, след като Хубчев беше точен с глава след центриране от корнер на Карачанаков.

В 55' гол на благоевградчани беше отменен заради засада. В ситуацията, в която точен бе Спас Георгиев, се наложи намесата на ВАР. Единадесет минути по-късно Пирин все пак успя да поведе с 2:0 след опасна атака. Отново след изпълнение на корнер Петър Занев с глава прати топката във вратата на Любенов за 2:0.

"Железничарите" намалиха пасива си в 70', когато Октавио полуи топката на 30-ина метра от вратата, напредна и с чудесен удар прати топката в горния ляв ъгъл на Георгиев. В класирането Пирин има 19 точки и заема 11-ото място. Локомотив е със същия брой точки, но позиция надолу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички