Пирин (Благоевград) се разделя с чужденците си


Пирин (Благоевград) се разделя с чужденците си

1209 0

Пирин (Благоевград) ще се раздели с двамата си чужденци след края на първенството, съобщава "Тема Спорт". Това са бразилците Маркос Маркиньос и Еденилсон Бергонси.

Двамата не попадат в плановете на треньора Наджи Шенсой за следващата кампания. Контрактите на легионерите с тима изтичат на 30 юни и засега шефовете на "орлетата" нямат намерение да им предлагат нови.

През есента Маркиньос, който на 30 април ще стане на 34 години, бе основен играч в тима. През пролетта обаче формата му спадна и той нито веднъж не започна като титуляр. При гостуването на Черно море (1:1) той така и не се появи на терена, въпреки че един от халфовете - Антон Костадинов, пропусна мача заради наказание. През кампанията бившият футболист на ЦСКА и Локо София има 23 мача, в които реализира едва 1 гол и подаде за още два. От него се очакваше далеч повече.

Еденилсон Бергонси, който в кариерата си у нас носи екипите на Черно море и ЦСКА, пък има само два двубоя в "А" група за благоевградчани. През есента той получи тежка контузия в коляното, наложи се да бъде опериран и все още не се е възстановил напълно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички