Петър Величков: Проведе ли се честно изборът, Михайлов ще бъде отстранен


Петър Величков: Проведе ли се честно изборът, Михайлов ще бъде отстранен
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

3143 0

Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов, говори за отминалия конгрес на 12 октомври. Бизнесменът разкри и бъдещите планове на Бербатов и неговите хора. Величков коментира, че БФС умишлено допуска сериозни нарушения на устава. Величков поясни, че дори при завждане на дела, до тяхното приключване Михайлов ще остане в Съюза.

"БФС смени тактиката. Ако до сега действаха под диктат и със заплахи, след намесите на полиция и прокуратура в някои конкретни ситуации се видя, че става опасно. Сега се опитват да манипулират клубовете и злоупотребяват тежко, подвеждайки ги с определени неща. На зоналните съвети на БФС е възложена задачата да започнат събирането на писма от клубовете, които са без никаква правна стойност и с напълно неадекватно съдържание. Безумие е, че по същество с въпросните писма БФС изисква от своите членове да се откажат от правата си по Устав и закон.

Та от клубовете се изисква настойчиво да подпишат писмо, с което заявяват несъгласие с обжалването на Конгреса от 12 октомври 2021 година с аргумента, че членството на новите клубове е от важно значение за развитието на футбола. Кое е това нещо и под каква форма с обжалване на умишлено проваления от Михайлов конгрес заплашва членството в БФС на който и да е клуб, така и не става ясно. На 18 март догодина има свикан конгрес, на който заявилите членство в БФС клубове ще бъдат приети като пълноправни членове. Надеждите на всички нас, а и на клубовете е, че през март конгресът няма да бъде опорочен от Михайлов и всички клубове ще бъдат едно цяло в борбата си за промяна.

Нелепо е да се смята, че упражняването на каквито и да е права на клубовете заплашва нечие членство в БФС. Изисква се само малко търпение и смелост. Ясно обаче е това, че с подобни действия се цели не само да се противопоставят клубовете едни на други, но и може би Михайлов да провери, колко са тези, които все още са готови да действат под команда и от страх.

Един съвет от нас към ръководството на БФС - не притискайте ръководителите на зоналните съвети с подобни “задачи”, само защото получават заплати от БФС. Не ги поставяйте в подобно унизително положение, защото това са хората, чиято работа се заплаща най-ниско, а на тях се крепи провеждането на първенствата и турнирите. Без тях ще спре и спортно-състезателната дейност на БФС. Поне ги оставете да си вършат работата, а не ги карайте за се излагат пред клубовете с подобни смехотворни писъмца. Гответе се за изборен конгрес, г-н Михайлов!"

"Вече казах, проведе ли се честно изборът, Михайлов ще бъде отстранен. А на последния конгрес се създаде вече една практика за провеждане на избора на ръководство по наше настояване и със сериозни усилия на клубовете, на която няма алтернатива. Всеки един, който ще опита да промени тази практика ще означава, че иска да върне БФС в задкулисието и манипулациите", коментира Величков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички