Петев: Вратата към националния е отворена за Божинов


Петев: Вратата към националния е отворена за Божинов
Снимка: ternanacalcio.com

1231 0

Валери Божинов е на път да се завърне в националния отбор на България, след като се утвърди като титуляр в Тернана и започна да бележи.

"Вратата за Валери Божинов към националния отбор е отворена - каза пред "България Днес" националният селекционер Ивайло Петев. - Това се отнася за всички футболисти, които с играта си покажат, че са достойни да носят фланелката на България. Радвам се, че Божинов започна да вкарва голове в Италия. Това е добре за него и за българския футбол."

Божинов се развихри в първия кръг след подновяването на шампионата в Серия Б след триседмична пауза. Българският нападател отбеляза и двата гола за успеха на Тернана с 2:1 над Кротоне.

Валери откри резултата още в 5-ата минута. Малко след подновяването на играта през втората част вкара и второ попадение. То беше от изключителна важност, защото гостите намалиха в края чрез Стефано Падован, но нямаха сили за нещо повече. Божинов имаше страхотен стимул за изява. В този мач на трибуните беше кондиционният специалист на националния отбор Роко Перота.

Следващата евроквалификация на България е срещу Италия на 27 март и таран с опит в калчото може да бъде полезен за селекцията на Петев.

Националният селекционер Ивайло Петев не потвърди слуховете, че Ивелин Попов повече няма да бъде викан в националния отбор.

"Попов все още не е изиграл най-добрия си мач за България и това тепърва предстои - заяви Петев. - Говорих с него. След злополучния мач с Малта доста тежки обвинения се изписаха и тиражираха. Ние трябва да направим всичко възможно да вземем максимума от всеки наш играч в определен мач. Дали Попов ще изведе отбора с капитанската лента ще се разбере, след като събера отбора за лагер. Но това кой ще бъде капитан не е най-важно."

Ивайло Петев замина за Анталия, където на живо ще наблюдава четири контролни срещи на български тимове. Той ще присъства на мачовете на Лудогорец срещу "Гройтер Фюрт" и Динамо (Москва). Селекционерът ще гледа и два от двубоите на ЦСКА - срещу Ален и Металист (Харков).

Петев ще има неофициален дебют като наставник на България на турска територия. Организирана е контрола срещу Румъния, в която треньорът да види в игра поне част от играчите, на които смята да разчита в бъдеще. Двубоят ще се играе в Анталия на 7 февруари. Водещите румънски клубове, сред които Стяуа, са на лагер в курорта.

Букурещкият гранд ще освободи петима свои играчи за мача на националния отбор. Надеждата на Ивайло Петев е треньорите на българските клубове, които също водят подготовка в Анталия, да проявят разбиране и колегиалност и също да поставят интересите на националния отбор над клубните. Още повече че проверката е организирана в техен интерес точно в Анталия, за да не прекъсва тренировъчния процес на водещите ни отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички