Петев видя "съживяване", но обяви: Ще дам шанс на нови хора


Петев видя "съживяване", но обяви: Ще дам шанс на нови хора
Снимка: Getty Images/Guliver

1184 0

Националният селекционер на България Ивайло Петев разкри, че в оставащите мачове в квалификациите за Евро 2016 ще даде шанс на нови играчи, за да се докажат. България загуби последните си две срещи в цикъла, отстъпвайки с по 0:1 на Норвегия и Италия.

Италия пощади България в деня на Съединението, Евро 2016 е мираж

"Може би ще дам шанс на някои нови хора", отбеляза той относно гостуването на Хърватия и домакинството на Азербайджан.

Той сподели, че е вярвал в спечелването на точки за отбора в Италия и че е забелязал съживяване в играта ни.

"Имаше съживяване, определено. Класата на Италия всички я знаем. Имахме нашите шансове, не успяхме да ги реализираме, но това е футболът. Вярвах, вярвах, че можем да вземем нещо, по традиция играем добре, нелепа грешка в началото, това разстрои нашата игра. Ако бяхме отбелязали 10-12 минути по-късно, мачът щеше да отиде в друго русло. Като цяло, определено липсва класа в определени моменти", заключи специалистът.

Младият треньор не пожела да отговаря на въпроси, свързани с публикацията на спортен вестник, че след Нова година той ще загуби поста си.

"Вижте, на този въпрос не искам да отговарям. Ще се върна назад на една контрола в Турция… Ние, българите сме изключително крайни, много малко позитивизъм има в нас и това ни е основният проблем", категоричен бе Петев.

"Лошо, загубихме и двата мача в тази квалификация. Нормално е да има някакво разочарование в нас. Националният отбор е олицетворение на нашето първенство и на футболистите, които играят в чужбина. В момента много малко играят и е нормално да изпитваме трудност", каза още селекционерът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички