Петев скочи на медиите, чуди се има ли смисъл да работи в България


Петев скочи на медиите, чуди се има ли смисъл да работи в България

1481 0

Доскорошният старши-треньор на АЕЛ (Лимасол) Ивайло Петев днес даде пресконференция в студио "Дерби", на която говори надълго и нашироко за работата си в Кипър, за краткия си престой в Левски, бъдещите си амбиции и слуховете, че е фаворит за поста "национален селекционер".

Разбира се, медийният интерес към бившия наставник на Лудогорец беше голям, като журналисти от телевизии, радиа и онлайн медии уважиха гостуването на архитекта на "орлите".

Той обаче е останал крайно разочарован от начина, по който е бил цитиран в някои онлайн издания, които са "интерпретирали грешно" думите му относно Кирил Домусчиев и Гриша Ганчев.

Освен това Петев е крайно разочарован от медиите като цяло и дори поставя под въпрос "смисъла" на това да се върне и да работи в България.

Ето и позицията на Ивайло Петев:

След завръщането си в България името ми се споменава много често в медиите и е свързано най-вече с информациите за позицията национален селекционер на България. Днес (1 декември) бях гост в Актуално студио „Дерби“, където отговарях на въпроси свързани с първенството на Кипър, българското първенство и футбол, бъдещите ми планове като треньор и националния отбор на България. Малко след края на участието ми с огорчение установих, че в някои електронни издания думите ми са интерпретирани грешно. В устата ми са вкарани определения за уважаваните от мен собственици на Литекс и Лудогорец Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев. Искам да обърна внимание, че името на Гриша Ганчев не съм го споменал нито веднъж.

Името на Кирил Домусчиев го споменах единствено в контекст на това, че сме се видели за първи път от една година насам по време на мача Лудогорец – Ливърпул. На зададен от журналист въпрос по този повод отговорих кратко, точно и ясно. Пресконференцията бе записана от множество камери и диктофони и думите ми могат да бъдат проверени.

Нямам представа защо някои сайтове се опитват да направят интрига на мой гръб. Дали това е умишлено или не оставям без коментар.

Прави ми лошо впечатление некоректното отношение към мен от някои медии. Това отношение усетих още след завръщането си в България. Явно обстановката тук е такава и започвам сериозно да се замислям дали си заслужава да се връщам да работя в България при положение, че в публичното пространство излизат думи, които никога не съм казвал.

Ивайло Петев, 01.12.2014

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички