Петев призна: Очаквах по-благосклонен жребий


Петев призна: Очаквах по-благосклонен жребий
Снимка: Getty Images/Guliver

1241 0

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ивайло Петев призна, че отборът е попаднал в една от най-тежките квалификационни групи по пътя към Мондиал 2018.

Наставникът разкри надеждите си за по-благосклонен жребий, ала в същото време не се отказва от тезата си, че имаме всички шансове за класиране.

"Аз и вчера казах – попаднахме може би в една от най-тежките групи с изявени два фаворита в лицето на Холандия и Франция. Това е нашият жребий и трябва да се съобразим с него. Длъжни сме да преследваме шансовете, които имаме", каза Петев при пристигането си на летище София от Москва.

"По никакъв начин не отписвам Швеция, но моето мнение е, че Швеция не е това, което беше преди."

Що се отнася до мачовете срещу Беларус и Люксембург, той заяви: "Освен победа нищо друго не можем да очакваме – както вие, така и аз. Футболът е доста изравнен в днешно време и трябва да сме концентрираме във всеки мач. Когато не си концентриран, всеки отбор може да ти противодейства и да загубиш точки."

"Ако трябва да бъда честен, очаквах малко по-благосклонен жребий. Ще играем срещу доста сериозни отбори и отборът ще отбележи израстване. Това ще бъде един голям тест за нас", сподели той.

"Следващите квалификации са доста далеч, сега се концентрираме върху това, което ни предстои – мачовете срещу Норвегия и Италия. Повече сметки в дългосрочен план ще правим след края на този цикъл", допълни Петев.

По този повод гостуването срещу Хърватия пред празни трибуни ни дава известно предимство според Петев. "За мен особено значение няма. След това което се случи, очаквано беше да последва някакво наказание. До голяма степен ще бъдем облагодетелствани от това, че ще гостуваме там без публика."

В същото време специалистът е изненадан от факта, че играчи, на които той смята да разчита – например Владимир Гаджев – все още са без отбори.

"Не е много приятно. Естествено, че следя всеки един от тях, ала това не е моя работа. Това е политика в клубовете. Ние трябва да се концентрираме върху това, което предстои и да работим за мача срещу Норвегия."

Колкото до ранното отпадане на българските отбори в евротурнирите, Петев каза: "Лично аз не очаквах – това е изненада за мен и за всички почитатели на футбола. Нищо не мога да върна. Мога да говоря за работата си с нацоналния отбор, за треньорите в Лудогорец не ме питайте."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички