Петев привиква македонец от Серия Б в националния


Петев привиква македонец от Серия Б в националния

1169 0

Роден в Македония футболист може да облече националната фланелка в някой от следващите мачове на тима. Селекционерът Ивайло Петев следи изявите на левия полузащитник Никола Якимовски, който от началото на сезона игра в тима от Серия Б Комо, пише "Тема Спорт".

Якимовски има български паспорт, а от 7 г. е жител на Кюстендил, така че няма пречка да играе за националния ни отбор. Халфът е играл за юношеските и младежките национални отбори на Македония, но няма мачове за мъжкия им тим.

През зимата на тази година Якимовски е бил в списъка за селекция на треньора на "Левски" Стойчо Стоев. Той е бил харесан и от Георги Иванов, но явно не са се разбрали за цената с тогавашния му тим Варезе.

В щаба на националния отбор имат информация, че младият футболист има отлична физика и много силен ляв крак. Петев изпитва остър дфефицит на левия фланг на отбраната, където доскоро бяха ползвани Веселин и Йордан Миневи, а сега ще се пробва Антон Недялков. На крилото пък ще е Георги Миланов, който е резерва в ЦСКА (Москва).

В екипа на селекционера ни разполагат със записи на мачове на Комо от този сезон, където Якимовски е твърд титуляр. За първите 5 мача той има 2 асистенции и играе като ляв краен защитник. Евентуална повиквателна за този играч ще е потвърждение на заявката на Петев да прави обновяване в националния тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички