Петев: Италия? Азербайджан ме притеснява повече


Петев: Италия? Азербайджан ме притеснява повече
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

Селекционерът на националния отбор по футбол Ивайло Петев разкри, че няма големи притеснения преди официалния си дебют на поста. Това ще се случи в европейската квалификация срещу Италия на 28 март в София. Петев призна, че е по-спокоен преди мачовете с големите отбори.

"Италия определено имат предимство и всички го знаем. Това е нотката за още по-голяма мотивация, за да успеем срещу такива отбори. Интересното при мен е, че съм много по-спокоен срещу много силни съперници и съм по-притеснен срещу по-малки отбори, каквито в нашата група са Азербайджан и Норвегия. Но когато дойде голям двубой като този срещу Италия - там не чувствам никакво притеснение. Напротив", коментира специалистът в интервю за "Капитал".

Той се надява в този мач тези от повиканите от него футболисти, които се отличават с по-силен харакteр, да го проявят в този двубой.

"Точно в тези моменти трябва да сме изключително силни, да се прояви малко по-голям характер, за да може този момент да се прескочи. Наясно съм какво могат да направят играчи, които имат малко по-силен характер, дори да нямат чак толкова индивидуални качества", посочи Петев. Той обеща България да се бори с всички сили за класиране на Евро 2016 дотогава, докато още има някакъв шанс.

"Имаме теоретичен шанс и докато го имаме, ще се борим с всички сили. Не излизаме просто да играем, а за да спечелим", сподели наставникът на "лъвовете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички