Петев: Исках да почнем с Франция в София


Петев: Исках да почнем с Франция в София
Снимка: Getty Images/Guliver

1103 0

Да започнем квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 година с Франция в София е било желанието на националиня селекционер Ивайло Петев. Това той разкри актуално студио „Дерби“.

Както е известно нашите тръгват с мач с Люксембург на ст. "Васил Левски", след което гостуваме на "петлите".

"Това е жребий, аз не съм го избирал. Ние трябва да победим Люксембург. Не ние определяме правилата, приемаме служебния жребий“, обяви специалстът.

"Попаднахме в една от най-трудните групи за Мондиал 2018. За да стигнем един ден до Европейско или Световно първенство, трябва да преодолеем такива противници и не можем да разчитаме на по-леки съперници. Определено ни предстоят доста емоционални мигове срещу Холандия, Франция, Швеция, Берларус и Люксембург. Трябва да направим и невъзможното. Над десет футболисти от беларуския национален тим играят в Русия, но ние трябва да търсим победа, да бъдем убедителни. Срещу Беларус, както и срещу всички останали, ще трябва да се представим по най-добрия начин. Без това нещо, няма да имаме шанс да спечелим. Ще бъде трудно", заяви още Петев.

Той коментира и състояните, в което са намират повечето от играчите му в момента.

"Притеснен съм за Гаджев. Вярвам, че тренировките със Септември са просто временно решение да поддържа някаква форма. Той е важен за националния отбор и трябва бързо да изясни приоритетите си. Трябва да се насочи към страна, в която да играе. На Гаджев му казах мнението си преди месец, сега няма да ви разкривам какво точно", сподели Петев.

"Радвам се, че от Майнц са заявили, че Тодор Неделев ще започне да играе. Надявам се и Симеон Славчев да започне да играе редовно, защото разчитам много на тях. Те са футболисти с качества и потенциал и са бъдещето на българския футбол. Георги Терзиев също е младо момче с потенциал, но не е мой проблем, че не играят редовно в отборите си. Проблем е на клубовете. Това не е моя работа. Това са футболисти с потенциал и за тях е важно да играят, за да трупат опит и самочувствие. За Ивелин Попов съм радостен от трансфера му в Спартак Москва. Изключително са доволни от неговия престой в Русия. Може да помогне както на Спартак, така и на националния отбор.“", каза още селекционерът.

„Надявах се да мога да повикам Иван Иванов, но той е започнал да тренира с отбора си преди десетина дни. Почти е невъзможно той да вземе участие в предстоящите срещи на националния отбор. За да се класираш някъде, трябва да преодолееш съперниците, иначе как да се класираме с 2 победи в групата? Трябва да бъдем по-големи оптимисти, много голям негативизъм ни съпътства. Предаваме се още преди да сме тръгнали? Всичко се случва, виждате какви изненади стават", продължи специалистът.

„Трябва да сме единни и да правим и невъзможното. Нуждаем се от подкрепата на публиката и съм сигурен, че сега тя ще ни помогне срещу Норвегия. Всичко е до психика, трябва да си готов и да играеш по един начин, и пред 200 човека и пред 20 000. Стадионът ще бъде готов след ремонта, проверявам го всеки ден“, кадза още той.

„Трява да сме убедени в това, което можем. Няма причина да не излезем и дам дадем всичо от себе си. Респект имам към норвежкия отбор, но ние имаме цел и трябва да я преследваме“, завърши Петев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички