Пеневата чета, ама с предатели


Пеневата чета, ама с предатели

2045 0

В дългия футболен уикенд, в който Фарьорските острови и Лихтенщайн постигнаха победи като гости на Гърция и Молдова, а Сан Марино открадна точка от Естония, равенството на България с Малта изглежда като мазохистична закономерност. Никога любимото на родните треньори и играчи клише "Вече няма слаби отбори“ не е звучало толкова стряскащо вярно. Проблемът е, че след приличните световни квалификации в предишния цикъл в тези за Евро 2016 България все повече заприличва на слаб отбор.

Историческото първо домакинско реми с Малта обаче е само айсбергът на проблемите, които от години разяждат националния тим. Преди мача футболистите на Любослав Пенев пуснаха декларация, че били изключително задружни, зад която сякаш прозираше фактът, че са... по-разделени от всякога. Защото отборният дух обикновено се показва нагледно на терена, а не се защитава с манифести на сайта на БФС.

Някои от играчите бяха толкова засегнати от журналистическите писания, че намекнаха за обмислян медиен бойкот. Друг е въпросът, че капитанът Ивелин Попов се скри от медиите след изпуснатата дузпа. А в същото време съотборниците му се надпреварваха да обясняват, че Любо Пенев трябва да запази поста си.

Само че именно заради техните слаби игри през последния месец и половина треньорът ще се превърне в изкупителна жертва за незадоволителните резултати. Просто войводата на Пеневата чета бе предаден от свои. А и някак си е по-лесно да смениш треньора, отколкото целия национален отбор, нали?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички