От Локомотив София с гневна позиция към БФС: Това ли е дъното?


От Локомотив София с гневна позиция към БФС: Това ли е дъното?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2815 0

Локомотив София постигна категоричен успех като гост на Спартак Плевен с 4:1 в мач от 1/16 финалите от Купата на България. Столичните "железничари" не изпитаха особени затруднения и намериха място сред най-добрите 16.

По време на паузата между двете полувремена обаче фокусът беше изместен от терена и пренесен на трибуните, където столичните запалянковци влязоха в схватка с фирмата, охраняваща срещата.

От нея пострадаха няколко "червено-черни" привърженици, а това предизвика много гневна реакция от ръководството на Локомотив София, което подкрепи и сподели декларацията на своите фенове по въпроса.

Публикуваме позицията на клуба без редакторска намеса:

"Локомотив победи Спартак в Плевен с 1:4 и продължава на 1/8 финалите за Купата на България, но мача бе белязан от ексцесии невиждани до сега в България. Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор.

В края на първата част след като фенове на Локомотив се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея. Запътват се към феновете на Локомотив и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата. След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу Локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители.

Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футбола за фенове ли е или ще подкрепят охранителни фирми решили да бият хора и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага"?

Ето как протекоха и останалите срещи от Купата на България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички