От БФС не виждат проблем, че са ипотекирали сградата си


От БФС не виждат проблем, че са ипотекирали сградата си
Снимка: Lap.bg

1660 0

Българският футболен съюз потвърди казаното от Димитър Бербатов в предаването "120 минути" по bTV, че футболната централа е ипотекирала сградата на "Иван Асен" 2 срещу кредит в размер на 5 милиона евро. Вицепрезидентът на Съюза Атанас Фурнаджиев обаче е категоричен, че кредитът е изплатен още през 2019 година, като уточнява, че парите са били необходими за завършването на ремонтните дейности на базата в Бояна.

"Какъв е проблемът, че е ипотекирана сградата на БФС? Не достигнаха пари за обзавеждането на сградите и тези пари са използвани за обзавеждане. УЕФА отпуска едни средства, но никой не ни кара да взимаме 100 декара терен, можеше да вземем 20 декара. Ние сме взели нещо, което да остане за поколенията", коментира Фурнаджиев пред bTV.

"ФИФА и УЕФА не покриват 100% от стойността на плановете. По време на строителството тези сгради излезнаха с обзавеждането 30 милиона лева. Ние за тези пари сме построили спортна сграда, хотел, административна сграда, трибуни 5 игрища и цялата инфраструктура на обекта в "Бояна", а вие знаете, че в някои общини 30 милиона не стигат само за една спортна зала.

Имахме 25, които бяха осигурени от г-н Михайлов като член на Изпълкома на УЕФА тогава по програми на УЕФА и на ФИФА, и просто не достигнаха 5 милиона и с тях бе довършено започнатото. Кредитът е взет през 2016 година за довършване на базата, като е в размер на 5 милиона лева. Още през 2019 година предсрочно е погасен и в момента няма ипотека, БФС няма задължения към никого към момента", допълва Фурнаджиев.

Междувременно един от кандидат-президентите на БФС предложи Първа лига да стане с 20 отбора (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички