Още един български тим фалира като ЦСКА


Още един български тим фалира като ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Черноморец

6133 0

ПСФК Черноморец АД обяви фалит. Решението е било взето на извънредно Общо събрание на дружеството. Дълговете на „акулите" с днешна дата възлизат на 27 млн. лв. Цифрата на загубите пък е колосална - 85 млн. лв. Очакванията са в клуба да влезе синдик, по подобие на фалиралия автентичен ЦСКА.

Допреди няколко години ПСФК Черноморец се бореше за местата, даващи право на участие в евротурнирите. Проектът бе стартиран с назначаването за старши треньор на Красимир Балъков. По времето, когато легендарният български халф бе вся и всьо на „Лазур" в клуба се изсипваше „златен" дъжд. Даваха се баснословни суми, освен за трансфери и заплати, така и за всевъзможни странични неща, от които едва ли имаше и най-малка нужда. Така например в града се носят слухове, че човекът, носещ костюма на талисмана на отбора - акулата Шарки, е прибирал по 3 бона на месец, пише "Меридиан мач".

В крайна сметка, обаче парите свършиха, а отборът започна стремглаво да се срива. В момента „сините" се подвизават в „А" Областна футболна група, но по всичко изглежда, че участието им там също е към своя край.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички