Официално: Арда Кърджали продаде Преслав Боруков в отбор от Португалия


Официално: Арда Кърджали продаде Преслав Боруков в отбор от Португалия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

549 0

Ръководството на Арда Кърджали обяви официално, че е осъществило силен изходящ трансфер, продавайки 23-годишния Преслав Боруков!

Боруков продължава в Португалия

Кариерата на централния нападател ще продължи в португалския втородивизионен Маритимо!

От Кърджали не уточняват каква сума са получили за правата на национала на България, но според "Transfermarkt" става въпрос за 200 000 евро.

Преслав Боруков вече е играч на Маритимо

Боруков бе част от тима на Александър Тунчев в продължение на една година, в която се отчете 11 гола и 5 асистенции в общо 40 мача във всички турнири.

В момента Маритимо е на четвърто място в Лига 2 с актив от 31 точки - на осем зад лидера Санта Клара. Тимът играе домакинските си двубои на "Estadio do Maritimo", който побира 10 600 зрители.

Ето какво гласи цялата публикация на Арда Кърджали:

"Поредният силен трансфер осъществи ръководството на ПФК АРДА. Това стана факт днес, след като Боруков премина успешно медицинските прегледи в португалския Маритимо, след което двата клуба подписаха договора за продажба. Нападателят премина в АРДА преди една година и след добрите изяви с фланелка на АРДА се стигна до този трансферен. През този период Преслав Боруков се затвърди като част от националния отбор на България. 

Ръководството на ПФК АРДА изказва благодарност на Преслав Боруков за времето, през което бе част от АРДА и му пожелава много успехи с фланелката на новия му отбор".

*По-рано днес, 23-ти януари, Арда осъществи и входящ трансфер, привличайки футболист, който има 1 мач за ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички