Ново начало или старата песен на нов глас за България


Ново начало или старата песен на нов глас за България

1599 0

Днес от 21:45 часа започва новата квалификационна кампания на националния отбор на България за Мондиал 2018 в Русия. "Лъвовете" посрещат непретенциозния отбор на Люксембург в първи мач от група "А" на сондажите.

Селекционерът Ивайло Петев се очаква да заложи на двама дебютанти в мача. Става въпрос за защитниците на ЦСКА Божидар Чорбаджийски и Антон Недялков. Първият ще действа в сърцето на ариергарда заедно с Иван Иванов, Антон Недялков ще оперира отляво. а Страхил Попов ще уплътнява дясната зона.

Двубоят с Люксембург ще е първи за бранителя на Панатинайкос Иван Иванов с националната фланелка от близо три години насам.

За последно 28-годишният футболист игра за „лъвовете” при поражението от Чехия на „Васил Левски" с 0:1 в квалификациите за Мондиала в Бразилия на 15 октомври 2013 година. След това той получи тежка травма на коляното и бе дълго извън игра, а след това, докато навлезе във форма, не попадаше в селекцията.

Петев взима трима играчи на ЦСКА в националния?

Очаква се пет човека от състава, избран от Петев, да са играчи, минали или все още играещи за ЦСКА. Под рамката се очаква да бъде Владислав Стоянов, а вдясно на атаката най-вероятно ще стартира друг юноша на армейците - Михаил Александров.

В средата на терена селекционерът ще заложи на само един типичен дефанзивен халф в лицето на Светослав Дяков. Пред него ще са Георги Миланов и Марселиньо, а на левия фланг ще е футболист номер 1 на България за 2015 година Ивелин Попов.

На върха на нападението се очаква да започне Димитър Рангелов. Извън сметките заради контузии останаха Преслав Йорданов и Живко Миланов.

Световни квалификации, група "А":

БЪЛГАРИЯ - ЛЮКСЕМБУРГ

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Попов, Иванов, Чорбаджийски, Недялков, Дяков, Г. Миланов, Марселиньо, Александров, Попов, Рангелов

ЛЮКСЕМБУРГ: Жубер, Шано, Жанс, Филипс, Яниш, Бонерт, Жерсон, Да Мота, Тил, Муч, Жоаким

Стадион: "Васил Левски", София

Начало: 21:45 часа

Съдия: Гедиминас Мазейка (Литва)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички