"Нова" е фаворит да излъчва "А" група


"Нова" е фаворит да излъчва "А" група

4012 0

"Нова Броудкастинг груп" е фаворит за телевизионните права за мачовете от "А" група през настоящия сезон, твърди вестник "Преса". Този уикенд по всяка вероятност ще гледаме за последно двубои от елита по ТВ7. А в "Нова" вече се стягат да излъчват срещи още от следващата седмица.

Компанията, която търгува с правата - "Футбол Про Медиа", очаква до 15 август, петък, да получи от ТВ7 малко над 2 милиона лева, дължими по договора от миналата година. Ако това не се случи, контрактът ще бъде прекратен, ще бъде заведено и дело за неустойка от 12 милиона лева.

От фирмата вече са направили сондажи сред водещите телевизии, като предложението на "Нова" е с едни гърди напред пред тези на конкурентите. Очаква се двубоите да бъдат предавани и по дъщерните канали "Диема" и "Нова спорт".

Споразумението, което предстои да бъде сключено, ако ТВ7 не успее да плати до петък, ще е с продължителност до 2016 г. Конкретни финансови параметри по него още не са известни, но е сигурно, че във футболните клубове ще влизат по-малко от 5 млн. лева на сезон, колкото бяха договорени в действащия контракт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички