Нито дума за България, нареди Ковач


Нито дума за България, нареди Ковач
Снимка: Getty Images/Guliver

2199 0

Нико Ковач е наложил тотална забрана на темата България в националния отбор на Хърватия. Единствено селекционерът има право да обсъжда тима на Любослав Пенев преди двубоя. Дори скаутът Андрей Панадич, който наблюдава на живо победата на нашите срещу Азербайджан, не е говорил и дума пред медиите, пише вестник "Труд".

Забраната на Ковач е застигнала и брат му - Роберт Ковач, който е асистент в щаба. Големите звезди на Хърватия като Марио Манджукич и Лука Модрич по традиция бойкотират всякакъв контакт с медиите, ядосват се в страната.

Снощи Ковач трябваше да даде финалната си пресконференция в Загреб. А днес преди тренировката на хърватите на Националния стадион “Васил Левски” ще говори и пред български медии. Но всъщност - още от първата му изява в понеделник Ковач повтаря все едни и същи думи. Това вбесява хърватските медии, които са на нож с треньора. А и хора във федерацията не го долюбват. Въпреки това до края на годината едва ли ще има треньорска смяна, независимо от резултатите, прогнозират в страната.

Хърватските национали няма да получат пари при победа над България. Договорката с шефовете на централата е, че ще се вземат суми единствено при класиране. Наградният фонд от УЕФА ще бъде разделен в пропорция - 70 процента за федерацията и 30 процента за отбора.

Единствената въпросителна в състава на Ковач за мача в София е дали ще използва Андрей Крамарич или Матео Ковачич. Везните наклоняват към Крамарич заради неубедителните игри на конкурента му в последните месеци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички