Николай Гигов: И ние, и ЦСКА трябваше да останем в „А“ група


Николай Гигов: И ние, и ЦСКА трябваше да останем в „А“ група

3072 0

Собственикът на Локомотив (София) Николай Гигов, който обяви, че се оттегля от клуба, заяви, че неговият тим и ЦСКА е трябвало да останат в „А“ група.

"Нашата сума е една от най-малките. Още повече, че участието ни в Европа щеше да я покрие. Но по една или друга причина не стигнахме до споразумение. Преди години по същата схема се отне лицензът на ЦСКА за Европа, но после беше даден за "А" група. Така беше и с Берое преди време, само че с нас не се случи. Повече не искам да коментирам.", заяви Гигов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"Иначе за такива промени на имена, на дружества с ЦСКА, не е имало. Също така, Гриша Ганчев не е плащал дълговете ни. Аз мисля, че и ние, и ЦСКА трябваше да останем в А група. Но може би покрай тях изгоряхме и ние. Това обаче е друга тема", добави още той.

Гигов заяви, че смята да се оттегли не само от Локомотив (София), но и от футбола. "Категорично аз повече няма да се занимавам с клубен футбол. Още съм член на Изпълкома, но ще изчакам конгреса, за да напусна и от там. За тия 22-23 години се поуморих доста. Отлагах и очаквах някой да дойде, но никой не дойде."

"Надявам се да има кандидат за акциите ми и да ги вземе. Може и да се намери някакво решение за клуба, но не е сигурно нищо към момента. Колкото до въпроса с лиценза, ситуацията е следната. Имахме задължения, които искахме да предоговорим. НАП не прие условията ни, съответно и ние техните и затова се стигна до тук."

Гигов е категоричен, че ако се появи кандидат, който да вземе клуба, той ще му съдейства напълно."Дай Боже да дойде човек на 9-ти юли, когато е Общото събрание, или след 9-ти, за да възстанови този клуб. Защото Локомотив е клуб с традиции. Аз ще му съдействам, ще му дам марка и всичко каквото е необходимо. Безплатно, разбира се."

Той коментира и цялостната ситуация във футбола у нас. "Ние в БФС сме правили всякакви нарушения през тия години само и само да има футбол, да бъдем коректни. Ние, и аз, като част от този Изпълком. Всичко това рано или късно ще рикошира. Българският футбол отдавна е на системи. Правят се разни операции да се прехвърлят дългове, това е година за година, стратегия няма", добави Гигов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички