Никола Спасов си поръча англичани в Лига Европа


Никола Спасов си поръча англичани в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

997 0

Наставникът на Черно море Никола Спасов заяви, че спечелената купа на България ще остане най-скъпата за него, защото е завоювана по особено драматичен начин. Освен това, той заяви, че би искал тим от Англия за съперник на "моряците" в Лига Европа.

"Ще участваме в Лига Европа със същия бюджет като миналата година. Убеден съм, че може да направим нещо повече в Лига Европа. Ще играем домакинските мачове на Лудогорец Арена и това е логичният избор, защото е страхотен стадион и защото е близо до Варна. За жребия за Лига Европа предпочитам по-силен отбор. Не искам отбор от Балканите, а най-добре ще бъде ако съперникът е от Англия", заяви Спасов.

"Тази купа за мен ще остане най-скъпата поради много причини: Тя е първа за Черно море, освен това я спечелихме по драматичен начин. Беше впечатляващо. Сигурен съм, че това няма как да се повтори. Благодаря на футболистите, които бяха уникални. Също на моите колеги, треньорите и на всички, които работят в клуба, също и на феновете.", коментира още наставникът.

Относно униформата, която облече след спечеления финал, Спасов заяви: "Униформата беше един хубав момент след финала. Вече я подарих на клуба и ще остане до купата. Нямам намерение повече да я обличам. Беше много приятно, просто го направих спонтанно. Бяхме се разбрали и да я донесат на стадиона и бях подготвен да я облека".

Наставникът на "моряците" не пропусна да критикува и разделението на две шестици в "А" група. "За двете шестици е ясно от миналата година, че е безумие това разделение. Разговарял съм и с колеги - никой не е на мнение, че този формат е добър. Във втората шестица се убиват отборите. Нашата работа с футболистите става още по трудна. Ние имахме късмет, че продължихме за Купата, което ни мотивираше да поддържаме ниво. Фактът, че на финал играхме два отбора от втората шестица, е показателен.", заяви Спасов.

Черно море вече има планове и за лятна селекция. "Имаме набелязани футболисти за лятната селекция, ще привлечем най-много четирима. В списъка има и чужденци, и българи, но на този етап няма конкретна договорка с нито един. Търсим играчи във всички линии", сподели треньорът.

Освен Купата на България, Черно море спечели наградата "Отбор на месеца", а Никола Спасов бе избран за "Треньор на месеца".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички