Никой наш спец не иска националния, БФС търси чужденец


Никой наш спец не иска националния, БФС търси чужденец

1572 0

Никой български треньор не иска да поеме националния отбор по футбол. Българските специалисти не искат да се насадят на пачи яйца с футболисти, които не искат да играят за родината си и нищо не е в състояние да ги накара да го направят. По тази причина Боби Михайлов вече е започнал да търси селекционер за националния отбор в чужбина.

Спряганият за фаворит за поста Ивайло Петев засега няма шанс да получи пълна подкрепа от Изпълкома на БФС. Бившият наставник на АЕЛ (Лимасол) се скри и изключи и двата си телефона. Името на Стойчо Стоев също бе замесено в играта, но той няма намерение да се захваща с националния отбор. Дори и да получи покана за работа от БФС.

"Моите планове са други - каза Стоев пред "България Днес". - Искам да работя в чужбина. В началото на следващия месец ще имам повече яснота по този въпрос. Не искам да коментирам ситуацията с поста на Любослав Пенев. Много анализатори се навъдиха, които да го направят", започна Стоев.

"Ясно е, че българският футбол не е на ниво. Има си Изпълком на БФС, там трябва да си вземат решенията. Факт е, че който и да дойде, няма да се оправим с магическа пръчка. Въртим се в омагьосан кръг толкова години вече. Нищо не се прави, а искаме нещо да се постигне. Вижте какви са условията в България и изобщо има ли такива", попита риторично специалистът.

"Не мога да кажа дали Ивайло Петев е подходящ за селекционер на България. Никога не съм работил с него. Моето желание е свързано с чужбина. В момента съм си дал отсрочка, за да видя какво ще се случи. Естествено, възможно е един ден да застана начело на националния. Предполагам за всеки треньор това би било голяма чест, за мен като българин също", категоричен е Стоев.

"Българският футбол в момента не е готов да се противопостави на останалите и да говорим за класиране. Спортът ни страда от доста време, всеки го вижда това. Проблемите не могат да се скрият."

Междувременно стана ясно, че Любослав Пенев не бърза да си подава оставката въпреки трагичната игра на неговия отбор. Според слуховете, ако се оттегли сам, той и хората от неговия щаб ще загубят неустойка от общо 150 000 евро. Затова Любо бави топката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички