Ники Илиев нападна остро Данчо Лечков и Емил Костадинов


Ники Илиев нападна остро Данчо Лечков и Емил Костадинов

1903 0

Бившият национал и защитник на Левски Николай Илиев атакува Йордан Лечков и Емил Костадинов по повод тяхната работа в БФС  и по конкретно за думи на Лечков, според които няма как да се накарат българските деца да спортуват.

"Когато слушах Данчо Лечков онзи ден да разказва как не може да накара децата да спортуват, се разстроих, просълзих се. Представете си колко труд и усилия са вложили, колко безсънни нощи са имали настоящите ръководители и в крайна сметка резултатите им са нулеви. Боли ме, че тези техни усилия няма да бъдат видени и оценени от хората”, заяви Илиев.

"Затова се обръщам към Данчо Лечков, няма как да накарате децата да спортуват, ако по 10, 20 или 30 часа в годината вие работите, ако нямате желанието да го направите, aко нямате концепция и не подходите сериозно към този проблем, а гледате само личните си интереси чрез БФС. На първо място в нашата бъдеща дейност ще бъде поставен фундамент за бъдещ успех, разбира се чрез децата. Така всеки, който желае да играе футбол, да може да го прави. Ще дам пример с нашето поколение и сегашното. Ние сме станали големи, благодарения на нашите школи, благодарение на това, че ритахме топката от сутрин до вечер.

Трябва да имаме ново по-специално отношение към детския треньор. Те да един по-различен материал, от тях зависи как ще се развие едно дете. Левски в момента , а и не само, е една от водещите ДЮШ. Постепенно се печелят призови места, децата в повечето първенства са с класи над останалите. Когато обаче дойде време да се интегрират в първия състав, не се получава. Не са подготвени физически, както и тактически", допълни още легендарният защитник. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички