Недопустимо: Ето как от БФС провалят Конгреса, използвайки клубове (СНИМКА)


Недопустимо: Ето как от БФС провалят Конгреса, използвайки клубове (СНИМКА)
Снимка: БГНЕС

4184 0

Още след насрочването на извънредния конгрес на БФС за 25 юни започнаха да излизат слухове, че от федерацията се опитват за направят така, че той отново да бъде отложен. Вестник "Сега" дори се добра до доказателство, което показва и как точно се процедира, за да се постигне целта.

От БФС организират събирания на представители на клубове по регионе, като на тях се раздават декларации за попълване, с които се афишира искане за това да няма конгрес. Изданието прикачва и снимка, на която се вижда декларацията (вижте по-долу в материала).

Примерът е от "Областен съвет на БФС - Бургас", а текстът гласи: "Долуподписаният... Представител на ФК... гр./с... Заявявам, че не желая да има извънреден конгрес на БФС през 2021 г.", като има и полета за подпис, дата и всичко стандартно.

Огромно впечатление прави фактът, че дори не е предоставено право на избор дали да има, или не Конгрес на 25 юни, а директно трябва да се попълни за отказ. Ако това се осъществи, то трябва да се изчака редовният конгрес, който ще се проведе през февруари 2022 година.

Зад подобно искане стоят повечето членове на Изпълкома на БФС. Те имат две опорни точки - че извънреден конгрес не дава пълен 4-годишен мандат на новоизбраното ръководство и че в такъв случай ще се наложи отново редовен конгрес през февруари догодина. А два конгреса щели да утежнят много бюджета на БФС, допълва "Сега".

Все пак двама от членовете на Изпълкома в лицето на Камен Костадинов и Петър Величков (за когото се очаква да влезе в битката за президентския пост в екип с Димитър Бербатов) са категорични, че има правна възможност на 25 юни да бъде избрано ръководство с пълен мандат.

"През следващата седмица се очаква да се проведе заседание на Изпълкома на БФС и има индикации, че тъкмо на него ще бъде обсъдено дали да не бъде отменен извънредният конгрес. Подобна активност сред клубовете по места обаче показва, че от футболния съюз вече имат определена нагласа и тя не е в полза на опозицията. Възможно е като коз да бъдат извадени и попълнени декларации за нежелание на клубовете за конгрес тази година.

А това би означавало, че уж временното ръководство ще си управлява в удобното заварено положение повече от 2 години. При това дори не в оставка. Защото, както се оказа, такава са подали по надлежен ред само президентът Борислав Михайлов, неговият заместник Атанас Фурнаджиев, Петър Величков, Камен Костадинов и Валентин Михов" - заключава вестник "Сега".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички