Монтана надупчи "Ботев", вратарят на гостите със скандални изяви


Монтана надупчи "Ботев", вратарят на гостите със скандални изяви

1364 0

Монтана показа, че няма да го играе боксовата круша на "А" група, напротив с новака ще трябва да се съобразяват всички. Отборът на Ферарио Спасов съсипа гостуващия "Ботев" (Пловдив) с 6:0 в мач от 2-ия кръг на "А" група.

С три гола се отличи Иван Минчев. Заслуга за резила на пловдивчани има и вратарят им Михаил Иванов, който се представи скандално слабо.

Треньорът на Монтана Ферарио Спасов пък все своеобразен реванш срещу "Ботев", където беше треньор през 2012 г. Той беше освободен въпреки категоричната подкрепа на феновете и заменен със Станимир Стоилов. 

В днешния мач Иван Минчев откри резултата в 7-ата минута след двойно подаване с Балджийски и техничен удар в далечния ъгъл на ватата на Михаил Иванов. В 10-ата Атанас Илиев направи 2:0 с изстрел от около десетина метра.

Балджийски уби интригата още в 16-ата минута с красив гол от разстояние. Той шутира от 25 метра и топката влетя в мрежата на безпомощния Иванов. Отново Балджийски можеше да покачи на 4:0 в 24-ата минута, но ударът се отби в гредата.

Едва в 35-ата минута гостите от "Ботев" стигнаха до първия си удар към вратата на Монтана. Негов автор беше Алекс Колев. Топката обаче беше уловена от вратаря Христо Иванов.

Иван Минчев реализира второто си папедине в 42-ата минута. Той стреля почти от центъра, след като видя че Мишо Иванов е излязъл напред. Вратарят на провдивчани закачи топката в опита си да я избие, но тя все пак влетя в горния ляв ъгъл.

Секунди по-късно "Ботев"стигна до дузпа за нарушение на Асен Георгиев срещу Варела. Алекс Колев изпълни, но Христо Иванов спаси.

Най-добрият на терена Иван Минчев стигна до хетттирк в 56-ата минута. Той шутира и топката мина пред ръцете на вратаря на "Ботев" преди да влети в мрежата.

Четвърт час преди края на двубоя гостите останаха с човек по-малко, след като червен картон получи капитана Йордан Христов.

В добавеното време Янко Ангелов вкара шести гол за Монтана. Мишо Иванов отрази първият му удар, но добавката влезе вратата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички