Митрев ще реши вратарския проблем срещу Румъния


Митрев ще реши вратарския проблем срещу Румъния

2871 0

Румен Горанов е един от легендарните вратари на Локомотив (София). За "железничарите" той записва 245 мача. През 1978 г. печели наградата "Футболист №1 на България". Той е едва шестият страж, който печели приза. Пред "България Днес" Горанов говори за проблема с вратарите за предстоящата контрола на 7 февруари и за бъдещия носител на приза "Футболист на страната ни" - Владислав Стоянов.

Г-н Горанов, много от отборите няма да пуснат футболистите си за неофициалната контрола на представителния ни тим срещу Румъния. Правилно ли е това?

- Разбира се, че е правилно. Все пак това е неофициална контрола и клубовете не са задължени да пускат играчите си. Голяма част от отборите са си направили планове за подготвоката, някак си този спаринг не им се вписва в графика. Футболистите ни, които играят в чужбина, са в разгара на сезона, и е немислимо да бъдат на разположение на Ивайло Петев.

Ще се справи ли той начело на националния отбор?

- Времето ще покаже. Видяхме, че е един млад и амбициозен треньор. Петев е в основата на проекта "Лудогорец". От престоя му в Кипър чух само позитивни неща за него. Играл съм 10 години в тази страна и все още поддържам контакти там. Футболните хора са останали очаровани от него. Дано успее да изгради добър колектив в националния отбор. Само така представителният тим ще тръгне нагоре.

За контролата с Румъния двамата основни вратари - Николай Михайлов и Владислав Стоянов, няма да са на разположение на Петев. Кой трябва да застане под рамката в мача?

- Смятам, че Божидар Митрев заслужава да пази. Той прави силни игри с екипа на Локомотив (Сф). Митрев е един от виновниците "железничарите" да са на трето място във временното подреждане. През годините се разви много. Показа, че има качества, с които може да пази за националния отбор. Петев трябва да следи всички налични футболисти. Представете си, че двамата основни вратари са контузени. Той винаги трябва да има готов избор, за да не изпада в неловка ситуация.

За футболист №1 на България ще бъде избран Владислав Стоянов. Колко израсна вратарят на Лудогорец?

- Той е един превъзходен вратар. Неслучайно ще получи наградата за номер едно на родината ни. Стоянов и Ники Михайлов са най-качествените българи на този пост. През изминалата година израстването на Владо е огромно.

С мачовете си в евротурнирите той научи много. Натрупа опит, който е безценен. Все още допуска някои грешки, но с времето те ще бъдат коригирани. Ако иска да стане голям вратар, трябва да премине в чужбина. Единствено там може да се реализира напълно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички