Мишо Мадански: Само 1 в Лудогорец взима колкото целия ни отбор


Мишо Мадански: Само 1 в Лудогорец взима колкото целия ни отбор

1438 0

Годишната заплата на едно от новите попълнения на Лудогорец Андрей Пепелица е колкото издръжката на Монтана за цял сезон. Това обяви спортният директор на тима от северозападна България Михаил Мадански пред Diema.

"Ако се вярва на пресата, а аз вярвам, става дума за около 800 000 лева. Да е жив и здрав да си ги харчи, не го казвам със зла умисъл, но в Монтана 800 бона са годишните заплати на целия клуб - играчи, треньори, тези, които се грижат за тревата. Това не е лошо, трябва да има такива отбори, след като има такива президенти и имат такива условия за футбол. Въпросът е колко е необходимо това за българския футбол. Дисбалансът е налице. Ние се стремим да издирваме футболисти и да ги създаваме, затова не знам къде е по-пълно удоволствието. Не знам кое е по-добро, че имаш футболисти-милионери, или че имаш футболисти, които се стараят да дадат всичко от себе си, за да станат футболисти“, коментира бившият национален селекционер.

"Нашата цел е да не бъдем асансьор между А и Б група, а да се наложим в елита. Още в първия ден, в който се събрахме, ние бяхме готови с отбора. Започнахме първи подготовката, като хората, които бяхме набелязали, още в първия ден от тренираха с нас. Проби на играчи, които само да харчат топлата вода, при нас такива процеси няма. Имаме точна селекционна политика. Покрай евротурнирите сега чух, разбира се, Бруно Рибейро не е виновен, но кой би се съгласил селекцията му да е направена без да го питат? Да, Методи Томанов се е доказал и това, което той върши, дава резултати, но не може треньорът да допусне някой друг да му прави селекцията", каза още Мадански.

"В момента имаме 23 картотекирани, от които 20 са бивши национали. Асен Георгиев, Пашов, Сашо Киров са играли на европейски първенства, в юношески и младежки гарнитури. Някои много подценяват този фактор, но тези играчи, минали през националните отбори, разсъждават по друг начин, те са тук, за да наблегнат на личното си израстване. Те решиха да не бъдат генерали, а да са лейтенанти тук. Политиката при нас е да наблягаме на българи. Ако ни попадне чужденец, ние искаме той да е преминал през националните гарнитури на съответните държави", продължи шефът.

"Мачът с Литекс ще е много специален за Феро и за мен. Аз бях в екипа на Люпко Петрович в най-успешната година на тима. Нашата цел обаче е да се представим достойно. Люпко е доста колоритна личност, интересен е като треньор, независимо, че е на 68 години. Той е като мен, доктор. Той е човек, който много малко хора знаят, че се интересува от теоретичната част на футбола, но е отворен и към новите тенденции. Смятам, че в първите два мача, които наблюдавахме, е променил някои неща в себе си, има неща, с които ни изненада", добави Мадански.

Той е категоричен, че има български треньори в чужбина, които по нищо не отстъпват на западнообучените треньори. "В Лудогорец, така си мисля, прекалено много залитнаха по отношение на модата да се търсят португалски и испански специалисти", обяви спортният директор на Монтана.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички