Михайлов за революцията във футбола и "А" група без Левски и ЦСКА


Михайлов за революцията във футбола и "А" група без Левски и ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1988 0

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира със задоволство решението на Изпълкома да задължи отборите в "А" група да пускат като титуляр поне един играч под 21 години.

Това стана на днешното заседание на изпълнителната власт в БФС, като Михайлов все пак разкри, че това решение може да има негативни последици.

"Имаше предложение за трима, двама, един плюс един. Това нещо го няма в Европа и затова имаше много спорове. Ние правим прецедент в Европа. Може да имаме дори юридически проблеми във времето. Правим го с цел да помогнем да се изграждат млади футболисти, които впоследствие да бъдат полезни за националните отбори ".

Михайлов даде и своята позиция относно подаряването на акции, което тече в "Левски" и ЦСКА, както и проблемът с терените в българския футбол

"Това подаряване на акции трябва да бъде контролирано от Закона. В един момент ние не знаем кои са собствениците на клубовете, кой носи отговорност".

"При терените е тежко да се каже „не“ от Лицензионната комисия. Всеки казва – ето има зелена трева на терена. Това за терените е и изискване на телевизиите".

Президентът на БФС също така беше категоричен, че столичните грандове "Левски" и ЦСКА задължително трябва да останат в елитната група, независимо проблемите, които имат.

"А" група без Левски и ЦСКА е трагичен план. Все пак Глазгоу Рейнджърс отиде в четвърта дивизия на Шотландия. Аз съм играл в Левски и съм станал голям заради мачовете с ЦСКА. Никой не иска ЦСКА и Левски да не бъдат в А група. Надявам се полека лека да се оправят тези два клуба. Но си има правила".

"Много важният мач за националния отбор беше с Малта. Играем с Италия, няма какво да се губи в този мач. Загубихме точки в предишния. Събота вечер е, централизирани телевизионни правила, нескъпи билети, най-евтините са в Европа. Надявам се да има 10-12 хиляди души.

"Изпълкомът не се занимава с лицензи. Лицензионната комисия е платена от УЕФА, за да гледап документите както трябва. После има Апелативна към Лицензионната, сроковете са ясни за всички. Знаят какви са правилата. Надявам се Изпълкомът да не взима каквито и да решения за лицензите", сподели Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички