Машина на времето: Какво ще се случи в българския футбол след 10 години?


Машина на времето: Какво ще се случи в българския футбол след 10 години?
Снимка: БГНЕС, колаж: Милен Антиохов

24113 0

Машина на времето – в българския футбол след 10 години Божинката е треньор, Боби не е президент, а шортите са с джобчета

Пренасяме ви 10 години в бъдещето. Лятната подготовка на отборите току-що е приключила. Започва новият сезон 2029-2030-а. Ето как го виждаме. (И си запазете тази статия – след десет години да ни похвалите колко много познаваме!)

След цели 23 години на власт Борислав Михайлов пада! На последния конгрес на БФС за президент е избран Йордан Лечков. Михайлов спира да му говори на този предател. Любослав Пенев обикаля нервно, дава интервюта, кълне и обещава, че пак ще се кандидатира за БФС, защото според него нищо няма да се промени и Данчо ще е като Боби. Но Пенев не е прав. Лечков също танцува енергично, но на Сузанита. Присажда си коса, тя не хваща, слага перука, но не като на Боби, а къдрава. Сприятелява се с шефа на УЕФА, става член на Изпълкома там и му е добре, но ходи с цветни ризки и къси гащи. Няма време да оправя българския футбол, но не за друго, а понеже има хотели за наглеждане.

ППЛ вече се казва ППЛЛ – Първа професионална Лечков лига.

Отборът на „Арда“ току-що е станал шампион за десети пореден път. Още при първия си сезон (2019-2020) в Първа лига кърджалийци са прекратили хегемонията на Лудогорец. И, да, вече са подобрили рекорда на ЦСКА. Но серията на „Арда“ няма да продължи и през новото първенство. Защото се задава нов играч – от трета лига, та до новак в „А“ група тъкмо се е изкачил високобюджетният отбор на „Гигант“ (Съединение)!

Трима футболисти в ППЛЛ нямат татуировки, нито обеци, нито хубави прически – и са резерви в своите отбори.

Отборите през новия сезон са: „Левски“, ЦСКА-София (София), ЦСКА 1948, ЦСКА 1949, ЦСКА 1950 (последните два не са схванали смисъла на числото 1948 и са решили, че е важно просто да бъдат с по-голямо число!), ЦСКА-Люлин9 (София), „Литекс“, „Ботев“ (Гълъбово), „Арда“, „Ботев“ (Пд), „Локомотив“ (Сф-Пд-ГО-Русе), „Императорски град“ (наследник на „Царско село“), „Черно море“, „Шумен“, „Витоша“ Бистрица (13-и пореден сезон в най-високото ниво на БГ-футбола), „Гигант“ (Съединение) и „Диема 4“.

Купата на България вече се казва Бурканът на България. Един кухненски съд е заменен с друг. Първо, за да подклажда патриотичните чувства у феновете и футболистите – защото всяка година Буркана на България е пълен с нещо различно, но винаги българско (трушия, мас, компот). Второ, за да се угоди на „Левски“ - в клуба са доволни, тъй като остават в историята с най-много на брой купи и вече няма как да загубят финал за Купата от „Витоша“ (Бистрица) (както през 2024-а).

Старши треньорите са отживелица в клубовете. На мода са временните треньори, заместващите треньори от школите, групичките треньори (млад и неопитен плюс стар консултант) и играещите треньори.

Схемата за провеждане на първенството през новия сезон е опростена: 17 отбора играят по два мача всеки срещу всеки. Почиващият играе с почиващия от втора дивизия, където са 11 отбора. Резултатите на почиващите се отбелязват в отделно класиране. Първият в класирането на почиващите играе бараж с финалиста за Буркана, а победителят отива на супер бараж със спечелилия най-много точки срещу отборите с нечетен брой допуснати голове – в битка за единственото място, което се полага на български отбор в Лига Европа.

„Лудогорец“ се е преместил в престижната втора дивизия на казахстанското първенство. Само на Ася ѝ е малко мъчно.

Екипите на всички български отбори имат нововъведение – шортите на футболистите са с джобчета. Вече всеки футболист може да си слага ръчичките в джобчетата на гащетките за по-удобно, когато: се отегчи от скучния футбол на терена, разхожда му се на терена или иска да покаже безразличие към случващото се. Целта е джобчетата да заменят по-изморителното държане на ръцете на кръста.

Мартин Камбуров е близо до своя гол номер 300 в историята на „А“ група (рекорд!). Но е следван плътно от Пламен Гетов (с 293), който преди два сезона се е завърнал в клубния ни футбол (за „Шумен“). По-младите (всички останали) гледат отблизо, но не могат да разберат как господин Гетов ги вкарва тия преки свободни.

Предният сезон тъкмо е бил въведен ВАР, но по средата на един мач Стойчо Стоилов изкрещява „Жалък чернодрешко, ти убиваш футбола!“, нахлува при него и го чупи. Съответно за новия сезон няма как да има ВАР, защото не е стигнал бюджета за резервен. Стоилов е наказан за един мач да не нахлува при реферите.

 

Националният ни отбор е воден от Валери Божинов. Той е нещо като новият Димитър Пенев – почти ни е класирал на голям форум – за първи път от 22 години! Валерката е обичан от националите, защото в съблекалнята има танци, песни, настроение, клипчета, хапване, закачки, шегички и лафчета. На терена – разбираемото „Айде, момчета!“. А анализът след мача – неповторим – нали знаете какво му е, когато му е такова, а ако не знаете какво може да му е, когато не му е такова, знайте, че си знаете. Аа, големият форум, за който стана дума, е Малкото световно – както по това време наричаме традиционната приятелска среща със Северна Македония.

Въведено е правило да няма повече от един юноша във всеки отбор в ППЛЛ, а да се залага изключително на чужденци и опитни играчи. Защото юношите са виновни за нивото на футбола ни!

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички