Мартин Петров каза защо няма играчи като него, Стенли и Бербатов и кои са най-добрите, с които е играл


Мартин Петров каза защо няма играчи като него, Стенли и Бербатов и кои са най-добрите, с които е играл

1191 0

Бившият национал и футболна звезда Мартин Петров говори за кариерата си, сегашната си работа и ангажименти в откровено интервю за "Нова тв". Бившето крило разкри колко е бил шокиран, когато е научил за болестта на големия си приятел Стилиян Петров, както и кои са най-добрите футболисти, с които е играл.

За дейността си като мениджър:

Прецених, че трябва да приключа. Свиквам. Трудно е, но няма лесни неща. Занимавам се с новите дейности и неща в живота ми. С моя мениджър Лъчезар Танев започнах да навлизам в тази дейност и сега трябва да се боря с новите предизвикателства в живота ми. Да се надяваме млади играчи да се развиват, а ние сме насреща да помогнем.

Във Враца няма да забравя деня, в който отидох в школата. Като всяко дете имах тренировка в 18 на стадиона, аз бях в 13 там. Лъжех, че съм си у дома и учех. Стоях по пет часа на стадиона да чакам тренировката. Вечер съм заспивал на масата. От детето в себе си запазих лудостта.

За дебюта си с националния отбор:

Аз трябваше тогава да играя за младежите. Не се знаеше дали Ицо Йово ще може да играе и затова пътувах по спешност. После ме върнаха пак за младежите. Казаха, че не могат да ме картотекират като съм отишъл 1 час преди мача. След това пак ме върнаха. Влязох второто полувреме и излязох, червен картон и така.

За сравненията с Христо Стоичков:

Донякъде ми тежаха сравненията със Стоичков, когато бях млад. Тогава съм си казвал, че трябва да играя като него, особено в споровете със съдиите. Но след това, с времето нещата се променят. Няма как да има сравнения.

Защо сега няма играчи като него, Стилиян Петров и Димитър Бербатов:

Трябва да се питат играчите сега на терена защо не са като мен, Стилиян и Бербатов. Има сега много развлечения и младите се подлъгват. Човек трябва да е много съсредоточен, когато иска нещо. Стилиян го видях на "Армията“ за първи път, срещали сме се по училищни турнири. С Бербатов пътувахме в един рейс за Гърция. Той тогава пита къде може да седне.

За болестта на Стенли:

На другия ден играехме с Уувърхемптън. Аз му се обаждах цяла седмица, но той не вдигаше. В петък той ми позвъни и ми каза, че има да ми казва нещо. Усетих, че има нещо. Бях в шок. Казах му, че искам да затвторим и ще му се обадя по-късно. Той ми каза, че е болен от левкемия. На другия ден пътувах да го видя, а той го прие толкова спокойно. Сякаш е болен от вирус. Шапка му свалям за позитивното отношение в този момент.

"Бербатов и Стилия, Агуеро,Торес... са сред най-добрите, с които съм играл", сподели Петров.

За инициативата с изпращане на деца в школата на Барселона:

Когато става дума за деца, винаги си представям себе си. Мога да си представя едно време как щях да реагирам, ако баща ми ми беше казал, че мога да ида да тренирам в Барселона, или не Барса, ЦСКА. Сега тези деца получават възможността да идат да тренират в Барселона. Когато ме питаха дали ще застана зад тази инициатива и разбрах, че става дума за деца, нямаше как да не приема.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички