Марадона имал скандални изисквания, за да "уважи" Христо Стоичков


Марадона имал скандални изисквания, за да "уважи" Христо Стоичков

15238 0

Юбилеят на Христо Стоичков, който се изигра на 20-и май, ще остане в историята на България като едно от най-гледаните спортни събития. Това стана факт дори без звезди от ранга на Роналдиньо, Ромарио и много други, които не уважиха поканата на Камата за "50 години номер 8". Това важи с пълна сила и за "уж" най-голямото име, което трябваше да се появи на стадион "Васил Левски" - Диего Армандо Марадона.

Аржентинецът, който неведнъж е канил Стоичков на свои инициативи, е поискал 500 хиляди евро възнаграждение, за да уважи своя "приятел", а освен това е имал куп други претенции, сред които и да не излиза на терена, ако вали дъжд.

Интересно колко бързо Марадона е забравил своя бенефис, когато Стоичков го понесе пръв на ръце пред феновете на Бока Хуниорс. Явно обаче с приятелството им е приключено.

Ето и информацията на Sporta.bg по случая:

Sporta.bg разбра от организатори на шоуто от 20-и май, че сумата, която импресариото на Марадона е посочил, за да пристигне аржентинецът у нас е точно 500 000 долара. Те нагло информирали, че въпросната сума е в пъти по-занижена от други подобни изяви на техния клиент и е символична. Последвали са преговори за сваляне на мизата, но се е стигнало единствено до ултимативни условия от страна на антуража на Марадона.

Те са склонили по банковата сметка на Диего да постъпят 400 000 долара, но в желанията им е влизало това за аржентинеца да бъде отцепено цяло крило на хотел, с него да има минимум 20 човека охрана, а майстор-готвач да е на 24-часово разположение на възпълничкия идол на няколко поколения. И това далеч не са били всички претенции...

Хората на Марадона изрично са искали да се упомене в договор, че Дон Диего няма да се появи на стадиона, ако времето е лошо, но ще си прибере комисионната. Припомняме, че на 20-и май в София валеше из ведро, което означава, че Марадона нямаше да излезе от хотела, но щеше да гушне 400 000 долара. 

Явно на толкова оценява приятелството си с Ицо алчният Диего...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички