Любо Пенев съдружник с Боби Михайлов


Любо Пенев съдружник с Боби Михайлов

6143 0

Защо Боби Михайлов се застъпва за Любо Пенев и не желае да говори за негово уволнение? Вероятно причините се коренят в дълбоко тайно съдружие между двамата още в зората на демокрацията. "България Днес" научи, че президентът на БФС и селекционерът на националния отбор са били ортаци и са управлявали заедно една камара заведения в страната.

В годините, когато се изживява като преуспяващ бизнесмен, Пенев работи заедно и с колеги от златното футболно поколение. Дружеството им се казва "САЩ-94" ООД. По ирония на съдбата сред тогавашните съдружници личат имената на хората от сегашния изпълком, който трябва да реши съдбата на Любо до края на месеца.

Освен Михайлов и Пенев в комбината са Емил Костадинов и Наско Сираков. Любо държи 20%. По документи фирмата управлявала цели 5540 питейни заведения в страната. По същото време Любо основава заедно със сегашния вицепрезидент на БФС Йордан Лечков застрахователното дружество "Зора Инс". Помага им Димитър Джамов.

Пенев открай време има предприемачески наклонности. Още като действащ футболист Любослав се опита да завърти бизнес покрай близките си отношения със силовата групировка ВИС. Заедно с боса Васил Илиев основават непрокопсалото застрахователно дружество "Юпитер". През 90-те години Любо реши да се прави на банкер. Неговата банка в Испания обаче фалира, което му костваше загуби за над 12 милиона евро. След това той се пробва в развлекателния бизнес, като отвори клуб "Валенсиана", но проектът също претърпя пълен крах. Заради дългове на Пенев заведението му на столичния булевард "Евлоги Георгиев" беше взривено през 2002 година. Барът беше известно сборище на хомосексуалисти през онези години. Твърди се, че Любо е имал дял и в скандалния еротичен клуб "Златна ябълка" в Слънчев бряг, където бе убит литовецът Валерий Силарубов. Негова беше фалиралата дискотека "Валенсиана" в бургаския квартал Сарафово.

В последните години преди смъртта на другия бос от ВИС Георги Илиев Пенев гравитира повече около шефа на "НОВЕ холдинг" Васил Божков. Двамата са съдружници във фирмата "Любослав Пенев" ООД. Чрез нея те купуват целия подлез под Моста на влюбените в София. Впоследствие Пенев отваря там вървежните дискотеки "Дабъл Вижън" и "Карамел".

Пенев решава да спре с футбола малко след като навършва 33 години, за да осъществи мечтата си: да стане президент на любимия си клуб - ЦСКА. След кратък престой преценява, че не може да се справи и се завръща на терена. Няколко години по-късно Чичовото имаше проблеми с испанските власти. Той престоя няколко часа в ареста, след като бе задържан на границата при опита си да влезе в страната. Оказа се, че Пенев дължал огромна сума пари на местна фирма.

Докато бе треньор на ЦСКА, се стигна до сконфузната ситуация да не може да напуска страната заради друг дълг. Той не води отбора си на мач от Лига Европа срещу "Фулъм" в Лондон, тъй като имаше неизплатен кредит към СИБанк в размер на 2,3 милиона лева. Парите теглил, за да строи хотелски комплекс край Черноморец, но и тези му идеи се провалиха.

Жена му Кристина движеше скъпарски бутик за бельо. Познайте - той също фалира!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички