Любо Пенев: Не съм фен на равенствата


Любо Пенев: Не съм фен на равенствата

5020 0

Българският национален отбор ще търси задължителни победи срещу Хърватия на 10 октомври и Норвегия три дни по-късно в мачовете от квалификациите за Евро 2016. Това заяви селекционерът на "лъвовете" Любослав Пенев.

"Винаги пред мен са трите точки. Аз не съм много фен на равенствата. Ще се върна една година назад, когато направихме много равенства, а бяхме в най-тежката група. И сега е така, затова не е хубаво да мислим за равенство. Сега, ако направим, взимаме точка и я сумираме, но трябва да преследваме победата. В момента мисля само за първия мач, а и искам да видя как Норвегия ще си изиграе двубоя. В Осло ще направим една стандартна тренировка, защото наблюдават, шпионират," заяви Пенев.

Младият специалист се надява, че Националният стадион "Васил Левски" ще бъде пълен за двубоя с Хърватите. БФС обаче пусна твърде скъпи билети и едва ли това ще се случи.

"В никакъв случай не бих се почувствал пренебрегнат, ако стадионът не се напълни. Малко трябва да разграничаваме турнирите, но аз съм сигурен, че всеки ще дойде. При пълен стадион на противника винаги му е трудно. Дали сме силни или слаби, ако стадионът е пълен, на противника ще му е тежко," коментира Пенев.

"Всеки един чужденец, който дойде в България, може да иска да каже, че му се играе за тима ни. Но аз винаги ще давам привилегия на нашите момчета. Има закони и те трябва да четат и не може чужденец, който ти идва преди три месеца и да иска да играе за България. За клуба може и да е така, но за националния отбор трябва да е тук от пет години без прекъсване," каза още селекционерът на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички