Литекс с решаваща крачка към Европа


Литекс с решаваща крачка към Европа
Снимка: Иван Йочев

974 0

Литекс продължи силното си представяне у дома през 2015 година и стигна до много ценна победа с 1:0 над Ботев (Пловдив) по пътя си към топ 3 в "А" група и участие в европейските клубни турнири през лятото.

Единственият гол в мача падна 26 минути преди края, след като Страхил Попов от близко разстояние с глава посече Михаил Иванов, който днес беше титуляр на вратата на "канарчетата".

По-рано днес Берое удари Локомотив в София, с което ловчанлии се изравниха по точки със "железничарите". Двата отбора са с по 51 пункта и в момента делят 2-о и 3-о място. Зад тях с по 48 пункта са ЦСКА и Берое, три кръга преди края.

Срещата започна по-добре за Литекс, като те изпълниха два корнера до 4'. При втория центрирането беше по-добро, но Маарс не успя да уцели добре топката и тя излезе в айт.

До 20' минута на терена сякаш бе само тимът на домакините, като със силна игра по крилата, те постоянно центрираха и по чудо не стигнаха до гол, като единствено силната игра на Иванов във въздуха спираше устрема на ловчанлии. .

В следващите 10 минути нещата на градския стадион в Ловеч се обърнаха и Ботев бе тимът, който прекара по-голямата част от времето в половината на съперника. Халфовата линия на "жълто-черните" на няколко пъти опита да изведе Мариян Огнянов, но бившият играч на Левски всеки път бе в положение на засада и атаката на пловдивчани бе прекъсвана.

В 34' минута Литекс успя да отбележи гол чрез Маарс, но той бе отменен правилно заради засада. В последната минута на редовните 45 Иван Горанов стреля прецизно от пряк свободен удар, като топката премина над стената, но за жалост на "оранжевите" тя срещна левия страничен стълб на вратата на Иванов.

През първите 5 минути на втората част, натискът на ловчанлии продължи, като те прекарваха дълго време в половината на гостите, но не стигаха до изгодна позиция, с която да излязат напред в резултата.

В 51' минута Страхил Попов навлезе добре от дясно и центрира по земя към точката на дузпата, където непокрит бе Асприя, но последния стреля високо над вратата.

7 минути по-късно самият Асприля направи страхотен пробив от дясно и подаде към Петрос Бумал, който обаче бе добре затворен от Пламен Николов и не можа да отправи опасен изстрел към вратата на "жълто-черните". 

В 64-тата минута защитата на Ботев допусна първа по-сериозна грешка в защита и тя бе от голямо значение. Асприля центрира от пряк свободен удар и Страхил Попов остана непокрит в наказателното поле, като капитанът на "оранжевите" от място с глава разстреля Михаил Иванов - 1:0 за домакините.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички