Литекс обмисля раздяла с Балъков, кани бивш свой играч


Литекс обмисля раздяла с Балъков, кани бивш свой играч

1982 0

Третият във временното класиране в "А" група Литекс обмисля раздяла със своя треньор Красимир Балъков. Към тази мисъл отвежда новина, публикувана в румънските медии, която гласи, че бившия защитник на "оранжевите" Валериу Ракита е получил предложение от ръководството на ловешкия клуб да поеме отбора.

Според информацията Ракита е отказал оферта да работи в саудитския Ал Итихад заедно с бившия национален селекционер на Румъния Виктор Пицурка и обмисля или завръщане в Петролул, или да приеме офертата на Литекс.

"Ще отида там, където приемат условията ми", заяви самият Ракита, който в периода 2000-2002 година носи оранжевата фланелка.

Бившият централен защитник и екс национал на Румъния има 42 мача и 3 гола за ловчанлии. През 2001 година печели Купата на България. В Европейските клубни турнири има изиграни девет срещи и един отбелязан гол срещу АЕК в Атина.

45-годишният румънец е смятан за един от най-добрите чуждестранни централни защитници, играли в Литекс и българското първенство. През 2007 г. отказва покана от ръководството на ловчанлии да се завърне в клуба и да влезе в спортно-техническия щаб на тогавашния треньор Ферарио Спасов.

Под ръководството на Балъков "оранжевите" записаха 10 победи, 2 равенства и 7 загуби в "А" група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички