Литекс на 1/4-финал за Купата, след като вилня в Неврокоп


Литекс на 1/4-финал за Купата, след като вилня в Неврокоп

1432 0

Литекс стана първият четвъртфиналист в турнира за Купата на България, след като елиминира втородивизионния Пирин (Гоце Делчев) с общ резултат 7:1. Във втория мач, игран в Гоце Делчев, ловчанлии се наложиха безапелационно с 4:0. Съперникът се отличи с блестящ вратар и положение чак в последната минута на мача.

Наставникът Красимир Балъков не можеше да разчита на трима свои национали – Страхил Попов, Армандо Ваюши и Кирил Десподов, както и на контузения Петрус Бумал. На вратата той гласува доверие на младока Александър Конов, в ариергарда по фланговете се появиха Илия Миланов и Иван Горанов, а в центъра на халфовата линия заигра Антон Недялков. В предни позиции пък като титуляри започнаха Джордан, Асприля и Руменов.

Възпитаниците на Красимир Балъков доминираха през целия мач и логично откриха рано. Още в 7-ата минута Уилмар Джордан изведе "оранжевите" в резултата. След корнер топката попадна у колумбиеца и той я насочи в мрежата за 0:1.Литекс продължи да напада, като стигна до втори гол в 29-ата минута. Точен бе Никола Колев. Гостите можеха да оформят класика до почивката, но вратарят на Пирин Костадин Янев спаси удар ма Кристиян Малинов.

Литекс продължи да натиска съперника си и през второто полувреме, като успя да отбележи още на два пъти чрез Никола Колев и Георги Минчев. Въпреки това резултатът можеше да остане в аналите, ако не бяха серията спасявания на вратаря на неврокопчани.

Домакините имаха една-единствена голова ситуация чрез Катунчев в 90-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички