Литекс излиза срещу Йелгава с мисъл да не загуби


Литекс излиза срещу Йелгава с мисъл да не загуби
Снимка: Иван Йочев

1403 0

Литекс излиза днес в сериозна битка срещу коравия латвийски Йелгава. "Оранжевите" и тимът от едноименния град се изправят в първи мач от първия предварителен кръг на Лига Европа.

Ловчанлии няма да бъдат наставлявани от старши треньора си Красимир Балъков, който е наказан. Все пак Бала ще е на стадиона в Йелгава, за да наблюдава от трибуните своите играчи. Литекс ще бъде ръководен от асистентите му Йончо Арсов и Добри Митов.

В Латвия ловчанлии няма да могат да разчитат на петима футболисти. Аут са двете нови попълнения - колумбиецът Хенри Рохас и португалецът Диого Виана, които все още не са картотекирани за Лига Европа. В България заради травми останаха Кирил Десподов, Александър Цветков и Илия Миланов.

Проблемите за Балъков не спират дотук, след като таранът Бьорн Йонсен страда от вирусна инфекция и едва в последния момент ще стане ясно дали ще може да играе. Петрус Бумал и Антон Недялков, които се възстановяваха от контузии, вече тренират пълноженно и попаднаха в групата за мача.

Целта пред "оражневите" е да не загубят днешната среща или поне не с много, за да имат шанс за реванша в Ловеч. Притесненията в щаба идват от това, че съперникът им играе мачове от редовния сезон и е в много по-добро физическо състояние.

На вратата на Литекс ще застане Боливиера, а защитното каре пред него ще оформят Попов, Божиков, Перез и Горанов. В средата на терена ще си партнират Бумал и Николай Колев. По крилата ще нахлуват Асприля и Ангелов, а зад Йонсен ще е Кристиян Малинов.

В редиците на Йелгава също са амбицирани да се представят на ниво пред собствена публика. Целта на латвийците е да достигане до втория предварителен кръг на Лига Европа.

"Представителите на противниковия отбор бяха дошли да ни гледат при последния ни мач от първенството. Ние обаче скрихме много неща от тях. Ще ги изненадаме", заяви капитанът на Йелгава Фрайманис.

"В интернет не могат да намерят достатъчно информация, затова решихме да скрием нещо и да има изненада", каза още бранителят.

В последните тренировки преди мача с Литекс има голямо настроение в редиците на домакините. Местните медии издават, че хората на Виталис Астафйевс тренират на центрирания отдясно на скорост с различни комбинации. С Йелгава вече тренира и новото попълнение - руснакът Вячеслав Сушкин, който обаче няма право да играе в този кръг.

Мачът между Йелгава и Литекс започва в 19:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички