Литекс и Марек закриват десетия кръг в "А" група


Литекс и Марек закриват десетия кръг в "А" група

2102 0

Литекс приема Марек Дупница в последния мач от десети кръг на българската „А“ група. Двубоят е тази вечер от 19:30 часа, а възпитаниците на Красимир Балъков ще търсят задължителна победа, която ще ги върне на трето място във временното класиране. Марек от своя страна също се нуждае от трите точки, за да се откъсне от дъното.

Колебливото  представяне на бразилския страж Винисиус Баривиейра ще му коства титулярното място в днешното домакинство с Марек. Красимир Балъков не изпада в крайности от слабата игра на вратаря, а просто е решил да му даде почивка.

Като титуляр ще започне юношата Конов, който демонстрира сериозен потенциал. Винисиус сбърка фатално при гостуването на Пирин за Купата на България и това ще му коства титулярното място. В стартовия състав се очаква да се завърне Армандо Ваюши, който срещу Лудогорец в Разград влезе през второто полувреме.

Треньорът на Марек Антон Велков ще заложи на изцяло дефанзивна тактика за днешното гостуване с Литекс. В последните мачове играта на Марек не се получава. Дупничани регистрираха и много голове във вратата си.

Това е причината Велков да затегне редиците в защита, а в предни позиции ще играе само с един нападател. Вариантите са Крум Бибишков и Еньо Кръстовчев. От щаба на Марек ще опитат да изненадат противника, въпреки че са определяни за абсолютен аутсайдер в мача.

Шефовете на Марек гласуват пълно доверие на Антон Велков на този етап. Въпреки лошите резултати до този момент футболистите от Дупница остават над чертата, но само с точка повече от Локо (Пд). В следващият кръг Марек приема Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички