Литекс чака 6 млн. евро от трансфери на шестима


Литекс чака 6 млн. евро от трансфери на шестима

711 0

Скъпият лагер на Литекс в Испания всъщност е добре пресметната възможност клубът да продаде на добра цена най-силните си футболисти, информира вестник "България Днес".

БФС извади отбора от "А" група и футболистите на Любослав Пенев няма да играят за първенство до началото на следващия сезон. Остава им надпреварата за Купата на България, където са на полуфинал.

От лятото първият отбор на Литекс може да започне в "Б" група. Във втория ешелон няма да бъде рентабилно клубът да плаща високите заплати на звездите си, а и самите футболисти не са съгласни да останат. Затова подготовката в испанския курорт Лас Ломас ще бъде използвана основно за продажба на играчи.

Треньорът Пенев може да бъде изключително полезен в това отношение. Той има отлични контакти на Иберийския полуостров, където прекара най-добрите години в кариерата си на футболист.

Ясно е, че дори и след голямата зимна разпродажба Литекс ще разполага с достатъчно добър отбор, който още след първия си сезон в "Б" група да се върне в елита. През това време Пенев ще има възможност да развие качествата на млади български играчи.

В Литекс се надяват да получат около 6 милиона евро за няколко свои футболисти. Португалецът Диого Виана е пред трансфер в родината си. Водят се преговори с Белененсеш, твърдят издания в страната. Очаква се сделката да бъде завършена до края на седмицата. Цената на Виана според "Трансфермаркт" е 1,8 млн. евро.

На сергията са още Кристиан Малинов, оценен на 1,7 млн. евро, Арсенио - 1,5 млн., Рафаел Перес - 1 млн., Александър Цветков - 750 000 евро. Има интерес и към Бьорн Йонсен, който се продава за 450 000 евро.

Официално от Литекс твърдят, че има шанс отборът да играе и през пролетта в "А" група, въпреки че никой от клуба не пояснява как точно ще стане това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички